5 dintre polițiștii de frontieră acuzați de luare de mită, arestați preventiv Recomandat

5 dintre polițiștii de frontieră acuzați de luare de mită, arestați preventiv

Cinci dintre cei șase poliţişti de frontieră din Borş reţinuţi, marţi, pentru luare de mită au fost arestaţi preventiv de către Tribunalul Bihor.

Ionel C., Gabriel Claudiu A., Lucian S., Emil Remus F. și Gheorghe Silviu P. au fost trimiși astfel în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare. De altfel, avocații celor cinci polițiști plasați în arest preventiv au și contestat-o la Curtea de Apel Oradea.

Ionel C. este cercetat pentru două infracțiuni de luare de mită, iar Claudiu Gabriel A., Lucian S, Emil Remus F. și Gheorghe Silviu P., de câte o infracțiune de luare de mită.

Unul dintre agenții de poliție de frontieră reținuți în același dosar – Ioan Ungureanu, nu figurează printre cei propuși pentru arest preventiv.

Reamintim că, pe 7 decembrie 2021, șase agenți de la Punctul de Trecere al Frontierei Borș I au fost reținuți pentru 24 de ore pentru luare de mită.

A doua zi, pe 8 decembrie, aceștia au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți ai Tribunalului Bihor cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cauza a fost amânată pentru a următoarea zi (9 decembrie) la cererea avocaților de a le fi acordat termen pentru studierea dosarului și de a efectua fotocopii. Ulterior, în 9 decembrie, judecătorii au amânat pronunțarea motivând că au nenoie de timp pentru a delibera.

Procurorii îi acuză că ar fi pretins și primit sume de bani cuprinse între 50 de lei și 100 de euro de la conducătorii camioanelor de transport marfă pentru a le facilita acestora reducerea timpilor de așteptare în coloana de mașini, permițându-le accesul în fața coloanei formate.

Totodată, unul dintre ei este acuzat că ar fi luat mită și pentru a nu trimite în carantină o persoană, pasager într-un TIR, în vreme ce un altul, pentru a închide ochii la controlul documentelor transportatorilor de marfă. JB – C.D.

Solutia pe scurt: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. În baza art. 202 alin. (1), (3) şi (4) lit. e) Cod procedură penală, art. 226 raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, începând de la data punerii in executare a mandatului de arestare preventiva, a inculpaţilor: 1. C. I., cercetat pentru săvârşirea a două infracţiuni de “luare de mită”, prev. de art. 289 alin. 1 Cod Penal, cu aplicarea art. 6 alin. 1 şi art. 7 lit. c) din Legea nr.78/2000, pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal; 2. A. G. C., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de “luare de mita”, prev. de art. 289 alin. 1 Cod Penal, cu aplicarea art. 6 alin. 1 şi art. 7 lit. c) din Legea nr.78/2000, pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie; 3. S. L., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de “luare de mită”, prev. de art. 289 alin. 1 Cod Penal, cu aplicarea art. 6 alin. 1 şi art. 7 lit. c) din Legea nr.78/2000, pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie; 4. F. R. E., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de “luare de mită”, prev. de art. 289 alin. 1 Cod Penal, cu aplicarea art. 6 alin. 1 şi art. 7 lit. c) din Legea nr.78/2000, pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, 5. P. G. S., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de “luare de mită”, prev. de art. 289 alin. 1 Cod Penal, cu aplicarea art. 6 alin. 1 şi art. 7 lit. c) din Legea nr.78/2000, pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu din data de 10 decembrie 2021, orele 15:30.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 63/2021 10.12.2021

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.