Percheziții DNA la șeful Serviciului Rutier Cluj. Cine e vizat? Recomandat

Percheziții DNA la șeful Serviciului Rutier Cluj. Cine e vizat?

Șeful Serviciului Rutier Cluj, Dan Crișan, a fost săltat în această dimineață de procurorii DNA.

Din primele informații obținute, se pare că Dan Crișan ar fi acuzat de efectuarea de operațiuni incompatibile cu funcția care ar avea legătura cu firma de transporturi deținută de o rudă a acestuia, în vârstă. Procurorii susțin că în realitate camioanele respective erau coordonate și administrate de către comisarul șef de poliție Dan Crișan, șeful Serviciului Rutier Cluj. Dat fiind că infracțiunea este pretabilă de o condamnare cu suspendare, Dan Crișan a fost eliberat în urmă cu scurt timp, urmând a fi cercetat în libertate.

„La data de 7 decembrie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a fost informat, de către unitatea de parchet competentă, cu privire la faptul că a fost pusă în aplicare o percheziție domiciliară la locuință unui angajat al instituției. Precizăm că, în funcție de evoluția anchetei, vor fi dispuse măsuri necesare prevăzute de lege”, a transmis IPJ Cluj.

Dan Crișan este în prezent cercetat penal de doamna procuror Berindei, de la biroul teritorial al DNA de la Maramureș.

Presa locală a scris zilele trecute despre un alt polițist clujean, Ionel Buda. În dosarul lui Bogdan Durlea. fostul șef de la ISCTR Cluj, apare și numele comisarului șef Ionel Buda, de la Poliția Economică, care se pare că ar proteja interesele economice ale unei societăți comerciale cu profil de balastiere. Potrivit foaiatransilvană.ro, Buda și soția lui, Georgeta, sunt nașii de botez al copilului lui Ștefania Ferencz, fost secretar general în cadrul Ministerului de Interne, dar și omul de maximă încredere al primarului Clujului, Emil Boc.

La puțină vreme de la eliberarea lui Durlea, iată că un alt polițist clujean este vizat de o anchetă DNA, și culmea coincidențelor, tot pentru o firmă de transport. Din câte se pare, la Cluj se formase o mică gașcă de polițiști care apărau interesele unor firme private.

Potrivit declarației de avere, Dan Crișan, deține din 2005 o casă de 300 mp în Șimleul Silvaniei: Acesta conduce un Mercedes pe care l-a achiziționat în 2017. În aprilie Dan Crișan a vândut un apartament pentru suma de 55.000 de euro. Acești bani se regăsesc în cele două conturi în euro. Are două credite contractate în valoare de 100.000 de lei scadente în 2025. De asemenea, a împrumutat de la CAR IPJ Cluj suma de 20.000 de lei, la fel scadentă în 2025. Salariul acestuia, la fel ca și al soției, angajată tot la IPJ Cluj, sunt confidențiale. (ziardecluj.ro)


I LOVE DRACULA EP.01


ASCET SERVICE FORD TRUCKS

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.