Infrastructura

Autostrada care a intrat la apă. A devenit drum expres

Consitrans va elabora Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic drumul de mare viteză Focșani – Bacău cu o ofertă de circa 20 de milioane de lei, conform cotnractului semnat miercuri, anunță Compania de Autostrăzi. Tronsonul de circa 110 km face parte din drumul de mare viteză spre Moldova pe relația Sud-Nord, pe ruta Ploiești - Pașcani, pentru care deja s-au mai semnat două contracte opentru SF și proiectare pe ruta Ploiești -Buzău - Focșani. SF-ul și proiectarea au termen de execuție de 24 de luni.

Citeşte mai departe ...

Un milion de euro pentru centura Babadag

Compania Naţională a Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat, marţi, că firma de construcţii Oyl Company Holding, din Slobozia, a câştigat licitaţia pentru construcţia centurii oraşului Babadag, judeţul Tulcea, contract evaluat la 4,366 milioane de lei (937.000 euro), fără TVA.

Citeşte mai departe ...

Fabulos. Autostrada Sibiu - Pitești, în dezbatere publică, nu în construcție

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. anunţă publicul interesat asupra depunerii raportului privind impactul asupra mediului, care integrează concluziile studiului de evaluare adecvată în cadrul procedurii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Autostrada Sibiu - Pitești” propus a fi amplasat în jud. Sibiu, jud. Vâlcea și jud. Argeș.

Citeşte mai departe ...

ULUITOR! Viorica Dăncilă a inventat o autostradă

În turneul recent din țările arabe din zona Golfului, premierul Viorica Dăncilă a prezentat proiectele pe care Guvernul vrea să le realizeze în Parteneriat Public-Privat. Printre aceste proiecte apare o autostradă care nu există nicaieri în documentele oficiale ale autorităților precum Master Planul General de Transport: o autostradă de la Tg. Neamț la Suceava și mai departe spre granița cu Ucraina. Acest tronson este „lipit” de Guvern de bucata de la Tg Neamț - Iași - Ungheni, parte din A8. În Master Plan, în schimb, există un drum de mare viteză de la Suceava la Pașcani și mai departe spre sudul țării spre București.

Citeşte mai departe ...

DRUMURI ROMÂNEȘTI, EP.05 - DN76: RUȘINEA INFRASTRUCTURII ROMÂNEȘTI

Drumul național Deva-Oradea (DN76) "este pe locul întâi în ceea ce privește eșecurile tuturor conducerilor Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România" (actuala CNAIR), crede Alin Goga, fostul director juridic al CNADNR. "Întreaga semnalizare rutieră este inexistentă", afirmă Doina Rugină, expert tehnic autorizat, în cel de-al cincelea episod al show-ului DRUMURI ROMÂNEȘTI.

Citeşte mai departe ...

S-a decis cine va construi centura Suceava

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atribuit contractul privind finalizarea centurii oraşului Suceava, în valoare de 61,27 milioane de lei (13,15 milioane euro), fără TVA, firmei de construcţii Autotehnorom din Suceava, potrivit unui anunţ publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Citeşte mai departe ...

Ioahnnis: nu există voință politică pentru Autostrada Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la întâlnirea cu o delegaţie a asociaţiilor „Moldova Vrea Autostradă”, „Împreună pentru A8” şi „Pro Infrastructura”, că, în pofida susţinerii Comisiei Europene şi a disponibilităţii fondurilor europene, nu există voinţă la nivel guvernamental pentru autostrada Târgu Mureş–Iaşi–Ungheni.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping