DNA continuă ancheta despre parcarea de camioane din Constanța

DNA continuă ancheta despre parcarea de camioane din Constanța

Continuă ancheta cu privire la parcarea destinată autotrenurilor din Portul Constanța, care trebuia finalizată încă din anul 2017. Recent, la malul mării, a avut loc o conferință de presă, la care a participat și Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, care a fost întrebat despre stadiul realizării acesteia. Răspunsul a fost unul evaziv, însă procurorii Anticorupție continuă cercetările.

În cadrul unei conferințe de presă ce a fost organizată la Constanța, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioșteanu a fost întrebat despre realizarea parcării destinate autotrenurilor, care era cuprinsă în Masterplanul Portului Constanța.

Jurnaliștii au întrebat dacă se mai fac demersuri pentru construirea ei, însă secretarul de stat a dat un răspuns evaziv.

„Soluția care a fost implementată și care cred că este cea mai bună este sistemul de programare on-line a intrării cu camioanele în port, pentru că soluția nu este să aduci TIR-ul în port și să îl ții 2-3 zile la descărcare, ci acel sistemul E-coadă, care să asigure predictibilitatea, data și ora la care trebuie să intre TIR-ul în port, în așa fel încât să nu fie nevoie de timpi de așteptare. Este funcțional acest sistem și înregistrarea TIR-urilor chiar ajunge aproape de 100%, sper eu, în următoarele luni. Eu vă spun care este metoda de rezolvare să nu mai avem cozi la intrarea în Portul Constanța. Această parcare se dezvoltă în paralel“, a spus Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Precizăm că respectiva parcare, care era prevăzută pe 7 hectare, ar fi trebuit să fie gata încă din anul 2017.

Din terțe motive ce au legătură și cu terenul în sine, demersurile au tot stagnat, iar rezultatele au întârziat să apară. Între timp, circulația autotrenurilor ridică mari dificultăți în port, creând reale blocaje, la ordinea zilei.

Potrivit informațiilor noastre, procurorii DNA Constanța au declanșat cercetări în cauză, au ridicat documente și au audiat persoane, informație confirmată, pentru Focus Press, de șeful DNA Constanța, procurorul Mihai Stanciu.

De asemenea, informația a fost confirmată, pentru Focus Press, și de către reprezentanții Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (CNAPMC).

„Procurorii DNA au cerut documente pe această temă, iar CN Administrația Porturilor Maritime le-a pus la dispoziție. CN APM SA colaborează îndeaproape cu procurorii, pentru a asigura buna desfășurare a anchetei“, au precizat reprezentanții CNAPMC. (focuspress)


SCHMITZ OKTOBERFEST 2024


GEORGE NIȚĂ STAREA TRANSPORTURILOR
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.