Scania opreşte producţia de camioane în fabricile din Europa Recomandat

Scania opreşte producţia de camioane în fabricile din Europa

Constructorul suedez de camioane Scania a oprit producţia la uzinele sale din Europa, la finalul lunii august 2021.

Parte a diviziei Volkswagen AG de vehicule comerciale Traton SE, Scania se confruntă cu o acută criză de semiconductori. Potrivit Reuters, toţi marii producători auto au fost nevoiţi să-şi reducă producţia în 2021, din cauza crizei de semiconductori pentru industria auto. Scania a oprit producţia la fabricile sale de camioane din Suedia, Franţa şi Olanda întreaga săptămână, a anunţat Karin Hallstan, purtătorul de cuvânt al companiei suedeze. Oficialul a informat că săptămâna următoare va fi oprită activitatea uzinelor din America de Sud, transmite Agerpres.
Întreruperile din lanţurile de aprovizionare şi deficitul de materii prime afectează operaţiunile a 70% dintre companiile suedeze din domeniul industriei, iar 16% dintre firme şi-au revizuit planurile de producţie pentru următoarele şase luni, arată rezultatele unui studiu publicat, luni, de Silf/Swedbank.
Geely, proprietarul producătorului auto suedez Volvo Cars, a anunţat oprirea producţiei la fabrica din Goteborg (Suedia) săptămâna aceasta, în timp ce AB Volvo, rivalul Scania, a avertizat recent că producţia va fi afectată din cauza crizei de semiconductori pentru industria auto.
Luna trecută, conducerea TSMC (cel mai mare producător de cipuri pe bază de contact din lume) a dat asigurări că deficitul de semiconductori cu care se confruntă industria auto se va atenua gradual pentru clienţii săi, din trimestrul trei din 2021, dar problemele legate de capacităţile de producţie s-ar putea extinde şi în 2022. Acest deficit a determinat autorităţile din Statele Unite şi Europa să subvenţioneze producţia.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.