Producția de serie a eActros va începe în 2021 la fabrica Mercedes-Benz Wörth Recomandat

Producția de serie a eActros va începe în 2021 la fabrica Mercedes-Benz Wörth

„Now & Next” este tema sub care Mercedes-Benz Trucks își prezintă noile produse la uzina Wörth, prin care oferă o perspectivă asupra viitorului mobilității durabile.

Printre produsele expuse se numără un prototip eActros pentru transportul greu de distribuție; este aproape de vehiculul de serie și oferă o impresie foarte tangibilă al viitorului model. Producția de serie urmează să înceapă în 2021 la uzina Wörth. eEconic, conceput special pentru uz municipal, se bazează pe Mercedes-Benz eActros și este destinat să-l urmeze în producția de serie în 2022.

Producție flexibilă de camioane: modele electrice și convenționale pe o singură linie de producție
Modelele de camioane electrice urmează să fie asamblate alături de camioanele convenționale într-un proces flexibil. Construcția diferitelor tipuri de vehicule ar trebui, în principiu, să fie integrată cât mai mult posibil. Structura de bază a vehiculului va fi construită pe o singură linie, indiferent dacă va primi un motor convențional cu combustie sau un grup de propulsie electric. Anumite modificări vor fi aduse în procesul de producție pentru a se adapta diferitelor tipuri de vehicule. Instalarea diferitelor componente de acționare neconvenționale va avea loc într-un proces separat: elementul central al procesului de fabricație pentru eActros va avea loc în clădirea 75 a fabricii Wörth. De aproximativ un an, se lucrează la pregătirea clădirii pentru noile procese de producție.

eActros în producția de serie: performanțe remarcabile
La IAA în 2016, Mercedes-Benz Trucks a devenit primul producător din lume care a prezentat un camion electric de mare tonaj. În toamna anului 2018, Mercedes-Benz eActros a fost supus unor teste practice intensive cu clienții. Vehiculele pentru testare au fost construite într-un efort de colaborare între fabricile Wörth, Mannheim și Stuttgart.
Feedback-ul clienților, în urma testelor efectuate au fost introduse direct în dezvoltarea ulterioară a prototipului, ajungând în cele din urmă pe vehiculul de serie. eActros, complet electric, alimentat cu baterie, este vehiculul ideal pentru o distribuție durabilă și pentru sarcini grele. Atunci când este utilizat în traficul urban, pe autostrăzi, eActros nu este inferior unui camion diesel convențional.
Autonomia prototipului, de aproximativ 200 de kilometri, s-a dovedit a fi perfect realistă - indiferent de sarcină, traseu sau topografie. Clienții au menționat experiența plăcută de conducere. Când camionul este condus atent, energia electrică poate fi recuperată la frânarea motorului.

Investiții în viitor: eEconic va fi, de asemenea, electric
Din 2022 și Mercedes-Benz eEconic va fi asamblat de pe linia de producție de la Wörth. Acesta este un alt pas important făcut de Daimler Trucks pe drumul către electrificarea camioanelor. eActros va oferi baza tehnică pentru eEconic. În acest fel, producția în serie a modelelor electrice poate fi extinsă fără probleme. Cu calitățile sale ergonomice și caracteristicile de siguranță, eEconic este ideal ca vehicul de colectare a deșeurilor pentru uz municipal, mai ales în traficul urban. Această utilizare se potrivește foarte bine vehiculelor electrice cu baterii datorită traseelor relativ scurte și strict programate de aproximativ 100 de kilometri.

Producția în Wörth, neutră în materie de CO2
Daimler Trucks & Buses pregătește calea pentru producția „verde” în Germania și Europa. Este planificat ca toate fabricile germane și europene să fie alimentate cu energie neutră din punct de vedere al CO₂ până în 2022. Aceasta înseamnă că energia electrică achiziționată de fabricile de camioane și autobuze existente va fi primită doar din surse regenerabile.

Despre fabrica Mercedes-Benz Wörth
Cea mai mare fabrică de asamblare a camioanelor Mercedes-Benz Trucks a fost fondată la Wörth am Rhein în 1963. Ea produce camioanele Mercedes-Benz Arocs și Atego - precum și Actros, cel mai de succes camion greu din lume, de mai bine de 20 de ani. Aici sunt construite și camioanele speciale Mercedes-Benz Econic, Unimog și Zetros. Până la 470 de camioane personalizate în funcție de cerințele clienților părăsesc Worth în fiecare zi. Clienții din peste 150 de țări apreciază „calitatea fabricată în Wörth”.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.