Producţia industrială a scăzut în primele patru luni cu 4,6%

Producţia industrială a scăzut în primele patru luni cu 4,6%

Producţia industrială a scăzut în primele patru luni ale anului atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (cu 4,6%, fiecare), arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).


„În perioada 1.I – 30.IV.2023, comparativ cu perioada 1.I – 30.IV.2022, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 4,6%, ca efect al scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-11,4%) şi industriei prelucrătoare (-3,7%). Industria extractivă a crescut cu 1,4%”, arată datele INS.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I – 30.IV.2023, comparativ cu perioada 1.I – 30.IV.2022, a fost mai mică cu 4,6%, ca urmare a scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-11%) şi industria prelucrătoare (-4%).

Industria extractivă a crescut cu 1,4%.

În luna aprilie 2023, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 17,3%, din cauza scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (-19,6%), industria extractivă (-5,9%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 0,8% faţă de luna precedentă, ca efect al scăderilor industriei prelucrătoare (-3,7%) şi industriei extractive (-0,5%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 10,7%. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 7,1%, ca urmare a scăderilor înregistrate de industria prelucrătoare (-8%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-4,1%).

Industria extractivă a crescut cu 0,4%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 4,6%, ca efect al scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,4%) şi industriei prelucrătoare (-5,2%).

Industria extractivă a crescut cu 0,5%.


VERSUS S03E01


SCHMITZ CARGOBULL S.KOE IN ROMANIA

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.