Moment istoric pentru Scania, încep operațiunile la fabrica de asamblare a bateriilor Recomandat

Moment istoric pentru Scania, încep operațiunile la fabrica de asamblare a bateriilor

Inaugurarea fabricii de asamblare a bateriilor, situată la sediul din Södertälje, Suedia, marchează un moment istoric pentru Scania.

Începerea operațiunilor la noua uzină permite producția în serie a vehiculelor electrice premium grele.
"Sunt extrem de mândru de toți colegii care și-au pus inima și mintea în acest proiect. La Scania, ne-am propus să contribuim la schimbarea spre un sistem de transport sustenabil. Cu fabrica de asamblare a bateriilor în funcțiune, avem unul dintre elementele cheie pentru accelerarea tranziției la electrificare", spune Christian Levin, President and CEO Scania and TRATON GROUP.

Celule cu performanțe ridicate care vor fi asamblate
Până în 2030, Scania își propune ca 50% din vânzări să fie vehicule electrice. Uitându-ne mai departe, orice transport poate deveni electric."Trecerea la soluții electrificate este cea mai mare transformare din istoria transportului, iar 2023 este anul în care aceasta prinde cu adevărat viață. Argumentele de validare sunt lansate treptat, iar investiția de 1,5 miliarde de coroane suedeze în această nouă fabrică de asamblare a bateriilor este una dintre ele", continuă Levin.

În aprilie, Scania și Northvolt au dezvăluit o celulă de baterie dezvoltată în colaborare, proiectată pentru transportul greu, cu performanțe remarcabile și o amprentă de carbon extrem de redusă. Celula este produsă la giga-fabrica Northvolt ETT din nordul Suediei și, începând cu 5 septembrie, va fi asamblată în pachete la noua uzină de 18.000 de metri pătrați din Södertälje, permițând începerea producției în serie a camioanelor electrice premium Scania pentru transport regional.

Permite producția la scară largă a vehiculelor electrice
Prin plasarea uzinei de asamblare în vecinătatea liniei de șasiuri din Södertälje, care a fost redesenată vara aceasta pentru producția la scară largă a vehiculelor electrice, condițiile pentru fluxuri de fabricație rapide și eficiente sunt puse în aplicare. Fabrica de asamblare a bateriilor va angaja 550 de colegi Scania și va fi foarte automatizată, de la primirea materialelor până la livrare.
"În ciuda unui peisaj de afaceri în schimbare rapidă, promisiunea noastră de a pune întotdeauna clienții în prim-plan rămâne. A fi premium înseamnă că livrăm soluții de cea mai înaltă calitate - și durabile. Celula care este asamblată în module și pachete este un exemplu perfect în acest sens. Are capacitatea de a alimenta camioanele timp de 1,5 milioane de kilometri - echivalent cu durata de viață a camionului. Este un privilegiu să conducem schimbarea împreună cu toți partenerii și clienții noștri", spune Marcus Holm, Head of Production and Logistics la Scania.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.