Calais. Zeci de șoferi profesioniști români la coadă la farmacie. Testele nu le-au fost acceptate pe vapoarele spre Anglia Recomandat

Calais. Zeci de șoferi profesioniști români la coadă la farmacie. Testele nu le-au fost acceptate pe vapoarele spre Anglia

Săptămâna aceasta, farmaciile din Calais au fost asaltate de un număr uriaș de șoferi de camioane veniți să facă testul pentru COVID-19, după ce rezultatele testelor lor au fost refuzate de companiile de transport maritim.

Camionagiii din Europa de Est, majoritatea dintre ei români, s-au înregistrat în cele două farmacii din Calais care fac teste antigen pentru coronavirus, scrie La Voix du Nord. Toți șoferii urmau să treacă peste Canalul Mânecii, în Marea Britanie.

Începând cu 18 ianuarie 2021, în lupta împotriva coronavirusului și a variantei sale englezești, persoanele care călătoresc din Franța în Marea Britanie trebuie să prezinte un test antigen negativ efectuat cu mai puțin de 72 de ore îninte de intrarea în Anglia.
Șoferii de camioane pot să efectueze teste pe anumite zone de autostradă, înainte de a ajunge în Calais. Însă săptămâna aceasta, multor șoferi de camioane, majoritatea din Europa de Est, li s-a refuzat accesul pe feriboturile pentru traversarea Canalului Mânecii, pentru că transportatorii maritimi nu le-au recunoscut rezultatele testelor. Astfel, joi, 21 ianuarie 2021, dimineață, înainte de deschidere, la ora 8, angajata de la farmacia De la Mer, de pe bulevardul Pierre-de-Coubertin din Calais, a fost surprinsă să vadă câțiva șoferi de camioane care așteptau în fața ușilor. Aveau nevoie de testul antigen, ca să își continue călătoria în Anglia. (libertatea.ro)

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.