Șoferii de camion vor plăti o taxă la intrarea în Marea Britanie. NU e ieftină! Recomandat

Șoferii de camion vor plăti o taxă la intrarea în Marea Britanie. NU e ieftină!

Începând cu 2 aprilie 2025, toți cetățenii UE, inclusiv șoferii profesioniști, care călătoresc în Regatul Unit vor trebui să dețină o autorizație electronică de călătorie (ETA).

Această nouă măsură va afecta atât turiștii, cât și lucrătorii care trec frontiera britanică, adăugându-se cerințelor în materie de imigrație care au apărut după Brexit.

Platforma pentru solicitarea unei ETA va fi disponibilă începând cu 5 martie 2025. Costul va fi de 10 lire sterline (aproximativ 11,89 euro). Autorizația va permite călătorii multiple, adică nu va fi nevoie să plătiți de fiecare dată când vizitați Regatul Unit. Concret, autorizația va fi valabilă pentru o perioadă de până la șase luni pe rând, timp de doi ani sau până la expirarea pașaportului titularului, luându-se în considerare data care intervine prima.

În prezent, Regatul Unit aplică deja această taxă călătorilor din Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.

Pentru a procesa autorizația, solicitanții vor trebui să aibă la îndemână un pașaport original valabil, acces la e-mail și o metodă de plată valabilă - card de credit, card de debit, Apple Pay sau Google Pay. În plus, vor trebui încărcate imagini ale pașaportului și ale feței solicitantului ca parte a procesului de verificare.

CETM recomandă depunerea cererii în avans pentru a evita neplăcerile, deoarece răspunsul poate dura trei zile lucrătoare. Obiectivul guvernului britanic este de a digitaliza sistemul de frontieră și imigrație. Aceste autorizații sunt legate de pașaport și asigură efectuarea unor controale mai stricte înainte ca persoanele să își înceapă călătoria.

Persoanele interesate pot solicita această autorizație pe site-ul oficial al guvernului britanic: https://www.gov.uk/electronic-travel-authorisation.


GEORGE NIȚĂ STAREA TRANSPORTURILOR


FORD TRUCKS LANSARE F-LINE
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.