VOLVO GROUP ȘI ISUZU MOTORS INTENȚIONEAZĂ SĂ FORMEZE O ALIANȚĂ STRATEGICĂ Recomandat

VOLVO GROUP ȘI ISUZU MOTORS INTENȚIONEAZĂ SĂ FORMEZE O ALIANȚĂ STRATEGICĂ

Grupul Volvo și Isuzu Motors au semnat un memorandum cu intenția de a forma o alianță strategică pe segmentul vehiculelor comerciale pentru a putea exploata oportunitățile transformării continue a industriei.

Într-o primă etapă, intenția este de a stabili un parteneriat tehnologic la nivel mondial și de a crea o afacere mai puternică în domeniul camioanelor pentru Isuzu Motors și pentru UD Trucks în Japonia și pe piețele internaționale.
Acest lucru va presupune transferul dreptului de proprietate asupra înregii activități UD Trucks de la grupul Volvo către Isuzu Motors în Japonia și în lume. Creșterea va fi accelerată prin vânzări mai mari. Există o mare complementaritate între cele două grupuri, atât din punct de vedere geografic, cât și în ceea ce privește linia de produse, cu oportunități suplimentare de explorat în timp.

Un impact pozitiv
Valoarea UD Trucks este de circa 22 miliarde de SEK. Este de așteptat ca tranzactia să aibă un impact pozitiv asupra veniturilor operaționale ale Grupului Volvo, de aproximativ 2 miliarde SEK.
„Grupul Volvo și Isuzu Motors au o relație bine stabilită pe segmentul camioanelor de capacitate medie din Japonia, bazată pe respect reciproc, valori comune. Considerăm un mare potențial de extindere a cooperării noastre în domeniul tehnologiei, vânzărilor și serviciilor, precum și în alte domenii, în beneficiul clienților și partenerilor noștri de afaceri”, spune Martin Lundstedt, președinte și CEO al Volvo Group.
„Colegii noștri de la UD Trucks au făcut o treabă excelentă pentru a îmbunătăți performanța în ultimii ani, iar alianța deschide o oportunitate excelentă de a continua această călătorie de succes.
Isuzu Motors și Grupul Volvo cred cu tărie în oportunitățile de afaceri și potențialul de sinergie dintre cele două grupuri. Colaborarea noastră va contribui activ la îmbunătățirea serviciilor și la satisfacția clienților sporită, precum și la pregătirea noastră pentru viitoarea revoluție logistică", spune Masanori Katayama, President and Representative Director al Isuzu Motors Limited.

Alianța strategică prevăzută între Grupul Volvo și Isuzu Motors va include:
• Formarea unui parteneriat tehnologic, care va pune în valoare domeniile complementare de expertiză ale părților atât în tehnologiile noi și cunoscute, cât și pentru a crea o bază pentru a susține investițiile tehnologice, necesare, în viitor.
• Crearea celor mai bune condiții pe termen lung în afacerea camioanelor, pentru UD Trucks și Isuzu Motors în Japonia și pe piețele internaționale.
• Explorarea oportunităților pentru o colaborare și mai largă și mai profundă în cadrul afacerii cu vehicule comerciale din zonele geografice și pe liniile de producție, în sectoare precum camioanele ușoare și mijlocii
Intenția este de a transfera complet dreptul de proprietate a UD Trucks, la nivel global, care a avut venituri în valoare totală de 24 de miliarde SEK în 2018. Afacerea a avut un impact minim asupra veniturilor operaționale ale Grupului Volvo în 2018.
Toată cooperarea tehnologică dintre Grupul Volvo și Isuzu Motors va fi gestionată prin contracte individuale.
Memorandumul de înțelegere nu are caracter obligatoriu. Semnarea acordurilor obligatorii este așteptată până la jumătatea anului 2020, iar închiderea tranzacției este prevăzută până la sfârșitul anului 2020.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.