Scania - Raportul anual și de sustenabilitate pentru 2023 Recomandat

Scania - Raportul anual și de sustenabilitate pentru 2023

Scania a publica Raportul anual și de sustenabilitate pentru 2023: „Creștere semnificativă a vânzărilor, câștigurilor și progres continuu în ceea ce privește performanța sustenabilității”.

Scania a continuat să aibă performanțe puternice pe parcursul anului, crescând atât vânzările, cât și câștigurile semnificative. Raportul anual și de sustenabilitate al Scania este publicat detaliază performanța financiară, socială și de mediu în 2023.

Rezumatul întregului an 2023:
Vânzările nete ale Grupului Scania au crescut cu 28%, până la 204,1 miliarde SEK (159,2).
Venitul operațional ajustat a atins 26,0 miliarde SEK (14,0), iar marja operațională ajustată a fost de 12,7 la sută (8,8)
Livrările au crescut cu 13%, până la 96.727 de vehicule, dintre care vehiculele cu emisii zero (ZEV) au fost de 246 de unități (262).
Veniturile din activitatea de servicii au crescut cu 11% ajustate pentru valută.
Aportul de comenzi a crescut cu 2%, la 84.080 de vehicule.

Rezumatul trimestrului IV 2023:
Vânzările nete ale Grupului Scania au crescut cu 21%, până la 60,0 miliarde SEK (49,7).
Venitul din exploatare ajustat a atins 7,4 miliarde SEK (5,3), iar marja operațională ajustată a fost de 12,3% (10,7).
Livrările au crescut cu 8 %, la 28.984 de vehicule, dintre care vehiculele cu emisii zero au fost de 57 de unități (115).
Veniturile din activitatea de servicii au crescut cu 6% ajustate pentru valută.
Aportul de comenzi a scăzut cu 5 procente, la 22.299 de vehicule.

Un final intens pentru un an record
2023 a fost un alt an în care instabilitatea geopolitică și macroeconomică a avut un impact asupra mediului de afaceri. Cu toate acestea, Scania a reușit să treacă prin acest context, dovedindu-și rezistența și capacitatea de a oferi o creștere durabilă. În 2023, vânzările Scania au ajuns la peste 200 de miliarde SEK: o dublare a veniturilor din vânzări în doar șapte ani.
Cererea pentru produsele și serviciile Scania a rămas ridicată în 2023, deși pe unele piețe cheie a scăzut. Scania a reușit să stabilizeze semnificativ fluxul de la comandă la livrare a vehiculelor și a crescut livrările cu 13% față de anul precedent. Câștigurile au atins niveluri record, influențate pozitiv de un volum mai mare de vehicule și servicii, de un mix puternic de prețuri și produse și de efectele valutare. Inflația, prețurile mai mari ale materiilor prime și unele perturbări rămase în lanțul de aprovizionare au avut un impact negativ asupra câștigurilor.
Trimestrul al patrulea a fost unul solicitant, livrările de vehicule crescând cu 8%, iar activitatea de servicii crescând cu 6% în moneda locală, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Comenzile de vehicule în trimestrul al patrulea au scăzut cu 5%, reflectând un nivel normal ale cererii pe unele dintre piețele cheie ale Scania din Europa.
„Ca multe alte afaceri, Scania se adaptează la o lume în care „noua normalitate” înseamnă incertitudine și perturbări constante. Deși am reușit să stabilizăm fluxurile în 2023 și să oferim o performanță financiară puternică, încă lucrăm din greu împreună cu parteneri și carosieri pentru a îmbunătăți precizia livrărilor pentru clienții noștri”, spune CEO, Christian Levin.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.