Mercedes vreo o cotă de 10% din piața camionetelor din România

Mercedes vreo o cotă de 10% din piața camionetelor din România

Mercedes-Benz România ţinteşte o cotă de piaţă cu două cifre în segmentul automobilelor pickup (camionete - n.a.) de clasă medie pe piaţa românească, în 2018, şi estimează că va vinde în special modele cu echipare de vârf, a declarat, pentru AGERPRES, Rolf Rosendaal, managing director al diviziei de van-uri Mercedes-Benz România.

Mercedes a intrat recent pe acest segment de piaţă, odată cu lansarea oficială pe piaţa locală, la mijlocului lunii decembrie, a noului model X Class.

"Intrăm pe un segment de piaţă în creştere. În 2016, în România au fost înmatriculate circa 1.300 de automobile noi în acest segment, iar la nivelul lunii octombrie creşterea pieţei era de 20-23 %", a precizat Rolf Rosendaal.

Noul X Class este disponibil în trei versiuni de echipare - Pure (versiunea de intrarea în gamă), Progressive şi versiunea premium Power.

Potrivit oficialului Mercedes, modelul cu mai puţine dotări Pure va fi livrat doar la comandă, iar cererea pentru această versiunea este estimată ca fiind foarte scăzută, iar versiunea Progressive va fi practic cea entry-level. Mercedes estimează că va vinde în România în mare majoritate modelele de vârf X Class Power full-options.

Printre dotările suplimentare ale versiunii Mercedes X Class Power faţă de celelalte linii de echipare figurează jantele de aliaj de 18 inchi cu şase spiţe duble, faruri LED High Performance cu sistem de spălare, faruri ceaţă cu inel cromat, oglinzi exterioare încălzite, tapiţerie din piele Artico lucrată manual, scaune faţă reglabile electric pe opt direcţii, sistem audio 20 CD cu touchpad, sistem Keyless Go, climă automată Thermotronic.

Segmentul pickup-urilor de clasă medie este al patrulea segment de piaţă pe care activează în România divizia de van-uri a Mercedes Benz, care comercializează dubele cu greutate mai mică de 3,5 tone.

Compania este lider detaşat în segmentul van-urilor mari, cu modelul Sprinter, în condiţiile în care acest segment de piaţă nu mai înregistrează însă creşteri cu două cifre.

Cel mai mult creşte pe piaţa românească segmentul van-urilor de clasă medie, unde Mercedes este prezent cu Vito şi V Class. Creşterea generală a pieţei în acest segment este de 40%, susţinută de comerţul online şi serviciile de curierat, iar creşterea Mercedes o depăşeşte pe cea a pieţei, compania majorându-şi cota de piaţă, a precizat Rolf Rosendaal.

Compania este prezentă cu modelul Citano şi în segmentul van-urilor mici, unde producătorul local Dacia domină lejer piaţa.

Anunţat internaţional în luna iulie, Mercedes-Benz Clasa X este disponibil din decembrie şi în România, preţurile primului model pickup lansat de cel mai mare producător auto premium la nivel global începând de la 29.856 euro (fără TVA).

Noul pickup Mercedes-Benz Clasa X este disponibil în România în trei variante de design şi echipare (Pure, Progressive şi Power), cu tracţiune pe spate sau integrală (4MATIC), motorizări cu 4 cilindri dispuşi în linie ce asigură un cuplu ridicat, respectiv transmisie manuală, în şase trepte, sau automată, în şapte trepte. În plus, există şase versiuni diferite de tapiţerii pentru scaune, două tipuri diferite de piele pentru interior şi o gamă variată de accesorii şi decoraţiuni Mercedes-Benz.

Clasa X se poate deplasa în plan înclinat la unghiuri de până la 50 de grade şi o adâncime maximă de 60 cm la trecere prin vad. Bena lui X Class are lungimea de 1.587 mm, lăţimea de 1.560 mm şi înălţimea de 474 mm. Capacitatea maximă de încărcare a pickup-ului este de 1.042 kg, iar capacitatea maximă de tractare este de 3.500 kg.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping