ARR A ELIBERAT 81.217 CARTELE TAHOGRAFICE CONDUCĂTORILOR AUTO ÎN 12 LUNI Recomandat

ARR A ELIBERAT 81.217 CARTELE TAHOGRAFICE CONDUCĂTORILOR AUTO ÎN 12 LUNI

Revista TIR Magazin a citit „Raportul de activitate al Ministerului Transporturilor” și a realizat o analiză pe domenii.

În anul 2018 Autoritatea Rutieră Română – ARR, în raport cu atribuțiile instituției legate de accesul la profesia de operator de transport rutier și care decurg din prevederile legislației naționale și comunitare, precum și în calitate de punct național unic de contact, a asigurat activitatea de registru pentru operatorii de transport rutier și a administrat sistemul informatic E.R.R.U. (European Registers of Road Transport Undertakings – Registrul european al operatorilor de transport rutier). Prin intermediul acestuia se realizează schimbul de informații cu celelalte state membre pentru aplicarea regulamentelor europene din domeniul transporturilor rutiere și se transmite Comisiei Europene raportul privind activitatea autorității referitoare la condițiile privind exercitarea ocupației de operator de transport, conform legislației comunitare.

Care sunt cifrele

Autoritatea Rutieră Română, având atribuții de licențiere și certificare în transporturile rutiere, în cursul anului 2018, a licențiat un număr de 5650 operatori de transport cu un parc auto aferent de 185.929 autovehicule, fiind eliberate 150.578 certificate/atestate de competență profesională.

În calitate de administrator pentru secțiunea națională a sistemului informatic european TACHOnet, Autoritatea Rutieră Română – A.R.R. a eliberat 81.217 cartele tahografice conducătorilor auto, întreprinderilor, personalului abilitat cu efectuarea controlului şi operatorilor economici autorizaţi, conform reglementărilor legale (Ordonanţa Guvernului nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, aprobată cu modificări prin Legea nr. 371/2007, cu modificările şi completările ulterioare).

Alte activități conexe

Totodată, raportat la atribuțiile A.R.R pe linie de siguranță rutieră și având în vedere atribuțiile ce decurg din aplicarea Legii 265/2008 privind gestionarea siguranței circulației pe infrastructura rutieră, republicată, cu modificările și completările ulterioare, care transpune prevederile Directivei 2008/96/CE a Parlamentului European și a Consiliului, în anul 2018 instituția a mai desfășurat următoarele activități:

- A încheiat cu consiliile județene, primării și CNAIR SA un număr de 55 contracte privind realizarea auditului de siguranță rutieră în valoare de 2.134.426 lei și un număr de 50 contracte cu auditorii de siguranță rutieră în valoare totală de 1.013.849 lei în conformitate cu prevederile Legii nr. 265/2008;

- S-a realizat inspecţia de siguranţă rutieră pe 753,531 km din cei 1.486,207 km contractați pe următorii 2 ani, prin semnarea contractului ARR și CNAIR SA în valoare de 1.579.113,90 lei, din care 627,29 km finalizați, prin predarea rapoartelor către CNAIR și 126,241 km inspectați, până la sfârșitul anului 2018 pentru care se vor preda rapoartele în perioada următoare, urmând ca până la sfârșitul anului 2019 să fie inspectați și ultimii 732,676 km aferenți contractului mai sus menționat;

- În cursul anului 2018 s-a demarat activitatea de inspecție de siguranță suplimentară de accident, fiind întocmite un număr de 47 rapoarte de inspecție.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.