Un inspector ISCTR a recunoscut că a luat mită de la "Mambo de la Pecica" Recomandat

Un inspector ISCTR a recunoscut că a luat mită de la "Mambo de la Pecica"

Inspectorul ISCTR Ioan Doru Ceachir a recunoscut în fața procurorilor că a luat de 20 de ori mită de la omul de afaceri Gheorghe Marius Costea, cunoscut drept Mambo de la Pecica.

Mambo, judecat deja într-un dosar în care este acuzat că i-a dat mită lui Caius Parpală, fostul director de la Apele Române, are calitatea de inculpat într-un alt dosar de dare de mită

Acest nou dosar de dare de mită, instrumentat tot de DNA Timişoara, a ajuns la judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Arad.

Vineri, 30 iunie 2021, magistraţii au decis următoarele: „constată legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul nr. 157/P/2022 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Timişoara, privind pe inculpatul Costea Gheorghe Marius, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, în formă continuată, (20 de acte materiale). Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Costea Gheorghe Marius”.

Aşadar, Mambo ar fi dat mită de nu mai puţin de 20 de ori, infracţiuni probate în cadrul anchetei, potrivit procurorilor DNA.

Cea mai prolifică afacere a pecicanului Gheorghe Marius Costea este extracţia (mai mult sau mai puţin legală) a nisipului şi balastului şi comercializarea acestora către firmele care lucrează la proiecte mari de infrastructură.

Asta înseamnă că, de principiu, camioanele lui Mambo circulă zilnic pe diferite drumuri. Iar aceste camioane ar trebui să respecte anumite reguli.

Una dintre instituţiile care verifică legalitatea transporturilor şi timpii de odihnă ai şoferilor este Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, respectiv temutul ISCTR.

Unul dintre angajaţii ISCTR Arad, respectiv Ioan Doru Ceachir, nu a rezistat „tentaţiei” oferite de Mambo şi s-a înscris şi el pe lista celor care ar fi luat şpagă de la omul de afaceri.

Totul, pentru a închide ochii la neregulile identificate la camioanele omului de afaceri din Pecica.

Potrivit procurorilor, Ioan Doru Ceachir a primit de la Mambo cu titlu de mită, motorină, de 20 de ori.

Inspectorul ISCTR şi-a recunoscut fapta și a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii DNA.

Acordul va fi analizat de Tribunalul Arad în data de 5 septembrie 2023, după vacanţa judecătorească.

Florin Obârşan, șeful ISCTR Arad, a declarat că Ioan Doru Ceachir nu mai este angajat al instituţiei.

„Persoana respectivă s-a pensionat anul acesta, în luna mai. Nu mai este angajatul instituţiei”, a declarat Obârşan.

Cel mai probabil, cel care a primit şpagă a decis să renunţe la locul de muncă în momentul în care a fost încolţit de procurorii DNA, pentru a nu-şi complica şi mai mult situaţia.


CAMION FEST CEFIN 2023


VERSUS S03E01

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.