Șofer profesionist român cu 14 vietnamezi în semiremorca frigorifică, condamnat în Olanda Recomandat

Șofer profesionist român cu 14 vietnamezi în semiremorca frigorifică, condamnat în Olanda

Un șofer român de TIR prins cu 15 migranți în semiremorca frigorifică a fost condamnat în Olanda. Doi dintre migranți au murit după 5 luni, într-un alt camion ajuns în Anglia, alături de alți 37 de conaționali.

Șoferul român de camion Mihai-Ioan L. (42 de ani) a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare pentru contrabandă cu migranți prin portul Rotterdam. El a fost prins anul trecut când a vrut să urce pe feribotul Stena către Harwich, în Hoek van Holland, cu semiremorca firgorifică în care era 15 migranți ilegali. Doi dintre ei au murit mai târziu, în camionul groazei de la Essex .
În urmă cu două săptămâni, în timpul procesului împotriva șoferului român, procurorul a cerut o pedeapsă de 7 ani de închisoare. Curtea a ajuns la o sentință mult mai mică deoarece nu s-a demonstrat că cei 14 vietnamezi și un afgan din remorca frigorifică ar fi foști expuși riscului de a muri. Cei cincisprezece au fost ținuți în condiții degradante, în spatele unui perete dublu din semiremorcă, dar a existat acolo sistem de ventilație.
Migranții au fost duși într-un adăpost, după descoperirea lor pe 27 mai anul trecut. Doi vietnamezi minori au ajuns în Limburg și au fugit din nou.
Au făcut o nouă încercare de a călători în Regatul Unit și au fost găsiți morți alături de alți 37 de migranți din Vietnam, într-o remorcă frigorifică, într-un parc de afaceri de lângă British Grays, cinci luni mai târziu, pe 22 octombrie, scrie ad.nl.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.