VIDEO. Percheziții DIICOT. Traficanții transportau migranții în Occident, pentru 1.300 de euro Recomandat

VIDEO. Percheziții DIICOT. Traficanții transportau migranții în Occident, pentru 1.300 de euro

Procurorii DIICOT și polițiștii au făcut percheziții în mai multe județe într-un dosar de trafic de migranți.

Oamenii legii au descoperit o rețea care transporta migranți din România în Italia. Oamenii erau duși în vestul Europei în schimbul sumei de 1.300 de euro de persoană.

Anchetatorii susțin că rețeaua era formată din mai mulți români care aveau contact direct cu alte grupări transfrontaliere. România era doar o țară de tranzit, iar destinația finală a migranților era Italia.

Rețeaua a acționat în prima jumătate a anului 2023, dar și de la începutul acestui an până în prezent. Procurorii spun că membrii grupării primeau de la alte rețele cereri de transport în cazul unor migranți care se aflau în România pentru a fi preluați din vestul țării și duși în anumite locații din Italia.

Potrivit anchetatorilor, pentru fiecare migrant transportat la destinație rețeaua primea suma de 1.300 de euro.

„Din cercetări a rezultat că membrii grupului infracțional organizat, constituit în sistem piramidal, au deținut roluri determinate și au acționat pe mai multe paliere. Astfel, o parte dintre suspecți au coordonat și menținut legătura cu membrii unor rețele transfrontaliere de trafic de migranți și au primit de la aceștia cereri de transport fraudulos a unor migranți aflați pe teritoriul României, în vederea preluării acestora din locații situate în zona de vest  și transportării frauduloase din România în Italia (la adrese indicate)  în schimbul sumei de 1.300 euro pentru fiecare migrant astfel transportat și ajuns la destinație”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Migranții erau ascunși în autoutilitare și camioane
Suspecții au cumpărat autoutilitare și camioane de mari dimensiuni și au modificat compartimentele de marfă ale acestora în așa fel încât migranții să nu fie depistați la controale.

Procurorii spun că membrii grupării au recrutat șoferi și antemergători dispuși să facă transporturile, în schimbul unei sume cuprinse între 300 și 500 de euro pentru fiecare migrant. În plus, le asigurau acestora toate cheltuielile.

Rețeaua a făcut mai multe transporturi pe ruta România-Ungaria-Slovenia-Italia, iar o parte dintre ele au fost descoperite de polițiștii din cele patru țări. În total, aproape 700 de migranți au fost depistați la controale, cei mai mulți, peste 610 în 27 de verificări, fiind găsiți de polițiștii români de frontieră.

Ultimul transport a fost oprit săptămâna trecută, în punctul de trecere a frontierei Borș II către Ungaria.

Procurorii DIICOT și polițiștii au descins în această dimineață la 38 de adrese din județele Argeș, Dâmbovița, Olt, Prahova și Brăila, urmând ca mai multe persoane să fie duse la audieri, în acest dosar în care se fac cercetări pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de migranți.


MAN PRE-IAA AUSTRIA


SCHMITZ PRE-IAA 2024

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.