Protest al șoferilor la Botoșani

Protest al șoferilor la Botoșani

Zeci de şoferi protestează, vineri, la Botoşani, faţă de starea proastă a drumurilor judeţene şi naţionale. Protestatarii cer construirea de autostrăzi şi consideră că Moldova este, în acest moment, izolată de Europa, transmite corespondentul MEDIAFAX.


Un protest la care participă zeci de şoferi şi botoşăneni revoltaţi de starea drumurilor are loc, vineri, la Botoşani, organizatorii anunţând că sunt aşteptaţi 2000 de şoferi la acţiunile care vor dura până după-amiază la ora 16.00.

Protestatarii au ajuns în faţa Prefecturii Botoşani, unde au cerut demisia autorităţilor, despre care spun că în 30 de ani nu au făcut nimic pentru infastructura din judeţ.

„Sunt 30 de ani de umiliţă, 30 de ani în care nu s-a realizat nimic pentru Moldova. Moldova este izolată de Europa. Vrem autostrăzi”, au spus organizatorii protestului.

 

„Botoşaniul are nevoie de infrastructură, drumuri naţionale, drumuri judeţene, drumuri expres, cerem aplicarea imediată a măsurilor asumate de către Guvern şi autorităţile locale, implementarea de urgenţă a unei strategii la nivel guvernamental în vederea construcţiilor de drumuri judeţene, naţionale şi europene în Moldova, proiect care trebuie susţinut de actualul şi de viitoarele guverne, pe termen lung până la construcţia autostrăzilor A 7 şi A 8! S.O.S Infrastuctura Moldovei!”, au anunţat, pe Facebook, organizatorii protestului, care vor să tragă un semnal de alarmă legat de starea proastă a infrastructurii din Botoşani şi din Moldova.

La acţiunea de protest s-a raliat şi deputatul Cristian Achiţei, care a anunţat pe Facebook că este alături de botoşănenii scoşi în stradă de „starea catastrofală a infrastructurii rutiere” şi care, în opinia deputatului, sunt pe deplin îndreptăţiţi să protesteze.

„Sunt alături de botoşănenii scoşi în stradă de starea catastrofală a infrastructurii rutiere. (…) Oamenii sunt pe deplin îndreptăţiţi să protesteze, în condiţiile în care îşi rup maşinile zi de zi, de ani buni de zile, pe drumurile naţionale şi judeţene din cauza incapacităţii de a acţiona a pesediştilor. De când îi reprezint în Parlamentul României pe botoşăneni, am făcut toate demersurile posibile pentru a remedia această stare de lucruri dezastruoasă. (…) Am urmărit cu atenţie şi am explicat public cu orice prilej stadiul fiecărei lucrări de investiţii în drumurile judeţului. Din păcate, fără excepţie, a fost vorba de întârzieri şi tergiversări, de licitaţii anulate şi de zero realizări concrete. La această dată cei peste 100 de kilometri ai Drumului Strategic rămân doar un vis din cauza incompetenţei crase a conducerii pesediste a Consiliului Judeţean. Cu chiu cu vai, în urmă cu câteva zile s-a reuşit actualizarea valorilor din proiect, ca urmare a catastrofalei OUG 114 a Guvernului Dăncilă. De lucru nici nu poate fi vorba nici în acest an”, a scris pe Facebook deputatul PNL Cristian Achiţei.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, prezent la Suceava într-o vizită de lucru, a fost întrebat de protestul care are loc la Botoşani, şi a spus că licitaţia pentru DN 28B Botoşani - Târgu Frumos a fost finalizată şi că în cel mult o lună va avea loc evalarea ofertelor şi anunţarea câştigătorului.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.