PACHETUL MOBILITATE 1: UNTRR ÎȘI PUNE SPERANȚELE ÎN ROVANA PLUMB Recomandat

PACHETUL MOBILITATE 1: UNTRR ÎȘI PUNE SPERANȚELE ÎN ROVANA PLUMB

Pachetul Mobilitate 1 este la un pas de intrarea în trialog: UNTRR consideră că un eventual comisar european al României pe transporturi ar putea să scoată din actualul set legislativ cele mai defavorabile prevederi pentru transportatorii rutieri români.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR consideră extrem de nefavorabil votul din cadrul Comisiei de Transport și Turism a Parlamentului European (TRAN), prin care s-a decis ca cele mai importante 3 dosare ale Pachetului Mobilitate 1 să nu fie transmise înapoi la Comisia Europeană, pentru începerea de la zero a unui nou proces legislativ.
Eurodeputații membri TRAN au decis în data de 19.09.2019, într-o reuniune extraordinară la Strasbourg, menținerea celor 3 dosare ale Pachetului Mobilitate 1 din legislatura precedentă și continuarea procesului legislativ european.
UNTRR apreciază implicarea eurodeputaților români prezenți la ședința TRAN, care au votat în favoarea transportatorilor rutieri români, ca cele 3 dosare ale Pachetului Mobilitate 1 să fie transmise înapoi la Comisia Europeană.
Decizia din data de 19.09.2019 deschide calea pentru un vot final în TRAN, marți, 24 septembrie 2019, privind startul negocierilor interinstituționale cu Consiliul și începerea oficială a trialogului.
UNTRR își exprimă încrederea că un eventual comisar european al României pe transporturi va reuși să scoată din actualul set legislativ cele mai defavorabile prevederi pentru transportatorii rutieri români, precum întoarcerea obligatorie acasă a vehiculelor, restricționarea cabotajului și a accesului la piața europeană de transport rutier de marfă, aplicarea detașării la transportul rutier, întoarcerea obligatorie a șoferilor acasă și interzicerea perioadei de repaus săptămânal normal a șoferilor profesioniști în cabina camionului, în condițiile lipsei acute de spații de parcare sigure și securizate la nivel european.
Preşedinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat marţi, 10 septembrie 2019, portofoliile alocate statelor membre. României îi revin Transporturile.
Rovana Plumb (România) este deputat în Parlamentul European (vicepreședinte al Grupului Socialiștilor și Democraților) și a ocupat, la nivel național, posturile de ministru al mediului și schimbărilor climatice, ministru al muncii, ministru al fondurilor europene, ministru al educației și ministru al transporturilor. Ea se va ocupa de portofoliul „Transporturi”.
Totodată, în reuniunea TRAN din data de 19.09.2019 s-a anunțat schimbarea coordonatorului grupului S&D în cadrul TRAN. Eurodeputatul Ismail ERTUG (S&D, Germania), coordonator al grupului S&D în TRAN a fost înlocuit de Eurodeputatul Johan DANIELSSON (S&D, Suedia). Precizăm că Eurodeputatul Ertug a fost ales Vicepreședinte al Grupului Alianței Progresiste a Social Democraților, deși acesta a fost contestat în interiorul grupării S&D privind consultarea referitoare la întorcerea Pachetului Mobilitate 1 la Comisia Europeană, respectiv inițierea trialogului.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.