Marea Britanie. Șofer profesionist român, lăsat fără camion și condamnat la 9 ani de închisoare Recomandat

Marea Britanie. Șofer profesionist român, lăsat fără camion și condamnat la 9 ani de închisoare

Un șofer profesionist român a fost condamnat săptămâna trecută la ani grei de închisoare în Marea Britania, fiind găsit vinovat de trafic de migranți.

În cabina camionului, polițiștii au găsit și o sumă mare de bani, scrie BBC.

Marinel Dănuț Palage a transportat migranți cu un feribot din Franța către Portsmouth, înainte de a-i duce cu camionul la Runcton, lângă Chichester, West Sussex.

Operațiunea a fost efectuată de cel puțin trei ori, aducând în mod ilegal aproximativ 10 până la 12 persoane în Regatul Unit, au spus procurorii în fața judecătorului de la Bournemouth Crown Court.

Palage, care are 31 de ani și locuia în Spania, a fost un membru-cheie al unui grup de crimă organizată, a declarat Agenția Națională de Criminalitate (NCA).

El și alți patru membri ai grupului au fost arestați în martie 2019, în urma unei anchete de patru ani.

Apoi au fost eliberați și anchetați în libertate. În timpul unei percheziții în camionul său, au fost găsite pungi de plastic care conțineau 34.500 de lire sterline în numerar și alte pachete de euro și lire sterline în valoare de 7.500 de lire sterline, au fost descoperite ascunse în spatele unui panou tahograf.

Suma totală găsită în cabină a fost echivalentul a peste 47.500 de euro.

Judecătorul William Mousley KC a declarat: „V-ați așteptat și ați primit sume mari de bani pentru implicarea dumneavoastră”.

Judecătorul a adăugat că Palage n-a avut vreo remușcare și a continuat să comită infracțiuni similare în Germania, de unde a trebuit să fie extrădat, pentru a fi judecat în Marea Britanie.

Magistratul a decis confiscarea camionului românului și a sumelor de bani găsite în interior.

Pshtewan Ghafour, 37 de ani, din Middlesbrough, a fost, de asemenea, condamnat la cinci ani de închisoare pentru rolul său în organizație.

Conducătorul grupului, Goran Jalal, în vârstă de 37 de ani, din Bradford, e în continuare căutat, el fugind în momentul în care polițiștii se pregăteau să-l aresteze.

Kamaran Kader, 44 de ani, din Bradford, Mariwan Mustafa, 33 de ani, din Halifax, Jamal Saied, în vârstă de 38 de ani, și Hemin Salih, în vârstă de 37 de ani, ambii din Manchester, ultimul și el căutat încă, vor fi judecați separat pentru rolul lor în rețea.

Comandantul filialei NCA, Richard Harrison, a declarat: „Acest grup de trafic de persoane a transportat migranți vulnerabili, inclusiv copii, în camioane frigorifice, ore în șir, în timpul traversărilor periculoase ale Canalului. Reiese clar din dovezile pe care le-am adunat că singurul lor motiv a fost profitul, fără a ține cont de siguranța migranților”.


STAREA TRANSPORTURILOR-RADU DINESCU


CEFIN STRATEGIA PENTRU 2023

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.