Franța. Șofer profesionist român cu identitatea furată: concediat, permis anulat și datorii de 35.000 de euro Recomandat

Franța. Șofer profesionist român cu identitatea furată: concediat, permis anulat și datorii de 35.000 de euro

Vasile Godoroja, un șofer român în vârstă de 38 de ani, trăiește în Franța un coșmar birocratic de peste șapte ani.

Începând din 2016, bărbatul a fost notificat că a primit peste 130 de amenzi pentru că ar fi încălcat mai multe reguli în trafic. Numai că nu le-a comis niciodată, susține Vasile Godoroja. În acest moment, românul nu mai are permis și, implicit, a rămas și fără locul de muncă.

Situația se complică și mai mult pentru că Vasile Godoroja a fost catalogat de autorități ca fiind victimă a uzurpării de identitate. În ciuda constatării obținute în justiție, șoferul român continuă să fie penalizat de poliția rutieră din Franța.

Într-un interviu acordat cotidianului francez „Le Parisien”, Vasile nu înțelege ce i se întâmplă și cum poate să rezolve situația în care se regăsește. „Este o situație absurdă și extrem de frustrantă. Am demonstrat că nu am comis acele infracțiuni, dar nimeni nu pare să mă asculte”.

Jurnaliștii francezi au analizat cazul lui Vasile Godoroja, care ridică semne de întrebare serioase cu privire la eficiența și corectitudinea sistemului de aplicare a legii în ceea ce privește amenzile rutiere.

„Rămâne de văzut dacă autoritățile vor remedia această nedreptate și vor pune capăt calvarului său”, notează jurnaliștii de la Le Parisien.

„Nu mai am loc de muncă, risc să-mi pierd casa și poate familia. Această situație a devenit extrem de dificilă pentru cei apropiați mie”, spune Vasile.

Românul trăiește într-o localitate cu 500 de suflete la sud de Montargis (Loiret).

Șoferul român susține că știe de unde provine tot necazul său. În iunie 2016, când ar fi decis să plece de la un angajator, acesta l-ar fi amenințat.

„Pe atunci, lucram pentru o companie de mutări în Seine-Saint-Denis. Am vrut să demisionez din cauza unei probleme de spate, dar asta nu a fost pe placul șefului meu. Când am plecat, mi-a spus: O să vezi tu! Era singurul care avea o copie a permisului meu”, a relatat Vasile.

Când a revenit ca șofer de camion, au început să curgă amenzile legate de încălcări rutiere. De atunci, viața lui Vasile e un carusel de necazuri și evenimente neplăcute.

Toate contravențiile provin din zona Parisului, deși el se afla în camionul său în Bordeaux în momentele invocate de polițiștii rutieri. În total, a primit peste 130 de amenzi în urma unor plângeri false făcute de 35 de șoferi diferiți.

În ciuda dovezilor că nu era vorba de el și a contestațiilor sale, Vasile a acumulat aproape 35.000 de euro datorii la trezoreria publică și și-a pierdut permisul de conducere. A reușit să anuleze sumele datorate prin intermediul avocaților săi.

Problema e că punctele de pe permis se acumulează de fiecare dată când își recuperează permisul, chiar dacă un tribunal a recunoscut în 2020 că era victima unei uzurpări de identitate.

„Chiar dacă autoritățile urmăresc autorii denunțurilor frauduloase, unii scapă printre ochiurile plasei. Și nimic nu se face, pe plan administrativ, pentru a îmbunătăți situația celor care nu au greșit cu nimic”, deplânge situația și avocatul lui Vasile, Olivier Bonnefond.

Situația lui Vasile s-a îngreunat din luna august, după ce drepturile sale la șomaj au încetat. Găsirea unui nou loc de muncă în proximitatea locuinței pare imposibilă.

„Montargis este la 12 km. Din satul meu, nu există transport public. Mi se spune să cumpăr o mașină fără permis, dar nu-mi permit”, notează Vasile.

Pe 17 septembrie, Vasile este chemat la Tribunalul de Poliție din Paris pentru a răspunde pentru infracțiunile pe care nu le-a comis. Avocatul său, Me Bonnefond, menționează că au o altă audiere în curând la Bobigny.

„Este un coșmar” „Miza este de a obține o hotărâre în care să se scrie negru pe alb că nu este vinovat și că trebuie să i se restituie toate punctele care i-au fost retrase, precum și banii luați din alocația de șomaj”, a precizat avocatul.

Distrus de o luptă de peste 7 ani de zile dusă împotriva erorilor din birocrația franceză, ce până acum a părut inutilă, Vasile speră să-și recupereze permisul și, mai ales, cursul normal al vieții.


GEORGE NIȚĂ STAREA TRANSPORTURILOR


FORD TRUCKS LANSARE F-LINE

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.