Un vameș francez a lovit un camion din România. De ce a fost arestat șoferul?

Un vameș francez a lovit un camion din România. De ce a fost arestat șoferul?

Un vameș francez și-a pierdut viața și un altul a fost grav rănit într-un accident pe A25, marți, 30 iulie, lângă Steenvoorde. Un șofer român a fost arestat după accident și este anchetat pentru că a „parcat suspect”, scrie cotidianul La Nouvelle Republique.

Accidentul s-a produs în jurul orei 16.30, la rampa de inserție pe autostradă. Patru motocicliști vamali părăseau benzinăria când doi dintre ei s-au ciocnit cu un camion și o mașină, ambele parcate. Un vameș în vârstă de 37 de ani a murit pe loc, iar un altul a fost grav rănit, dar viața sa nu a fost pusă în pericol. A fost transportat cu elicopterul la Spitalul Universitar Lille. Ceilalți motocicliști nu au fost răniți. „Este destul de traumatizant”, a spus un angajat al benzinăriei, pentru France Bleu Nord.

Camionul de mare tonaj, condus de un român de 30 de ani, era parcat în mod suspect pe traseul de intrare spre autostradă, au transmis anchetatorii. Șoferul TIR-ului a fost reținut pentru a fi audiat, cu ajutorul unui interpret. Testele de alcool și droguri efectuate lui și șoferului mașinii au fost negative. Procurorul din Dunkerque a precizat că ancheta pentru omor involuntar și vătămări involuntare va trebui să „determine motivul staționării acestor vehicule pe banda de inserție” . Locul unde s-a produs accidentul este îngust, iar vizibilitatea este limitată de vegetație. (libertatea.ro)


MAN PRE-IAA AUSTRIA


SCHMITZ PRE-IAA 2024

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.