Franța. Șofer profesionist român, arestat pentru mărfuri furate din Elveția Recomandat

Franța. Șofer profesionist român, arestat pentru mărfuri furate din Elveția

Un șofer profesionist român a fost arestat, pe A 36, în Villars-sous-Écot, o comună din departamentul Doubs din regiunea Bourgogne-Franche-Comté din estul Franței, după o urmărire ca în filme.

Românul a fost arestat după ce a fost prins că transporta 11 cadre de bicicletă din carbon și șase roți de competiție, furate în urma unei spargeri recente din Elveția, în valoare de 65.000 de euro.

Urmărire ca în filme
Vineri, pe 12 august, la ora locală 15:30, pe autostrada A 36, o patrulă din Villars-sous-Écot detașată la stația de taxaj din Saint-Maurice a dorit să verifice camionul românului, înmatriculat în Franța, autocolantul său de asigurare fiind expirat. Jandarmii, făcând semn șoferului român, acesta s-a prefăcut că se oprește, dar a accelerat și a fugit în direcția Besançon.

Jandarmii au pornit apoi în urmărirea fugarului român care a început să circule periculos, depășindu-i pe ceilalți utilizatori din dreapta până în zona Galiot. Acolo, văzând că nu poate scăpa, și-a abandonat autovehiculul pentru a fugi pe jos în pădure după ce a trecut gardul autostrăzii. În cele din urmă, a fost prins și arestat de PSIG din Montbéliard, care a venit ca întăriri și plasat în custodia poliției.

Marfă furată de 65.000 euro
În camion, bărbatul transporta 11 cadre de bicicletă din carbon și șase roți de competiție, furate în timpul unei spargeri din Elveția în noaptea de 10 august, al căror cost total este estimat la 65.000 de euro.

Șoferul arestat, de naționalitate română, a negat că ar fi sustras lucrurile. Eliberat după audieri, el a fost chemat pe 28 noiembrie în fața instanței penale Montbéliard sub acuzația de ascundere a furtului și refuzul de a se conforma indicațiilor autorităților.

Bicicletele vor fi returnate proprietarului lor elvețian, în acest caz un magazin de biciclete.


schmitz ecoflex video


schmitz gotha video

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.