Acordul comercial şi de cooperare dintre UE și UK - vot favorabil în Parlamentul European Recomandat

Acordul comercial şi de cooperare dintre UE și UK - vot favorabil în Parlamentul European

Parlamentul European au dat un vot favorabil acordului dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie, ce stabileşte cadrul viitoarelor relaţii dintre cele două părţi.

Acordul a fost aprobat cu 660 de voturi "pentru", cinci voturi "împotrivă" şi 32 de abţineri, în timp ce rezoluția care prezintă evaluarea și așteptările Parlamentului European a fost adoptată cu 578 de voturi "pentru", 51 de voturi "împotrivă" şi 68 de abţineri.
Conform europa.eu, acordul funcţiona deja, cu titlu provizoriu, de la 1 ianuarie, însă era nevoie de aprobarea Parlamentului European pentru ca acordul să funcţioneze în mod permanent şi după data de 30 aprilie.
Reprezentanţii Parlamentului European au precizat: "salutăm călduros încheierea Acordului comercial și de cooperare dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit. Acordul limitează consecințele negative ale retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeană, considerată o „greșeală istorică” deoarece nicio țară terță nu poate beneficia de aceleași avantaje ca un membru al Uniunii Europene".

Acordul dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie aduce pacea în Irlanda de Nord
De asemenea, eurodeputaţii au ţinut să precizeze că "stabilirea de contingente și tarife la cota zero reprezintă un aspect pozitiv al acordului comercial, iar garanțiile privind normele de concurență loială ar putea servi drept model pentru viitoarele acorduri comerciale". Mai mult, reprezentanţii Parlamentului European şi-au dat acordul în legătură cu dispozițiile privind, printre altele, pescuitul, consumatorii, traficul aerian, energia și protecția datelor.
Nu în ultimul rând, trebuie spus şi că votul favorabil pe Acordul comercial şi de cooperare este văzut drept un moment care să aducă pacea în Irlanda de Nord, unde au fost ample mişcări de stradă din cauza dificultăţilor cu care ţara a ajuns să se aprovizioneze din pricina ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.