Reguli noi post-BREXIT Camion reținut 55 de ore la granița cu Marea Britanie Recomandat

Reguli noi post-BREXIT Camion reținut 55 de ore la granița cu Marea Britanie

Un șofer de camion italian a descris noile controale post-Brexit ale Regatului Unit ca fiind o "mizerie", după ce camionul său a fost reținut la un post de frontieră administrat de guvern timp de mai bine de două zile.

Antonio Soprano, în vârstă de 62 de ani, care a fost oprit în timp ce aducea plante în țară din centrul Italiei, a declarat că nu i s-a oferit nimic de mâncare în timpul celor 55 de ore de chin și că, în schimb, funcționarii de frontieră i-au spus că ar trebui să meargă până la un McDonald's aflat la mai mult de un kilometru distanță pentru a lua o masă.

După ce, în cele din urmă, a fost eliberat din unitatea Sevington din Ashford, Kent, la primele ore ale dimineții, a fost prins și a trebuit să plătească o amendă de 185 de lire sterline după ce a avut dificultăți în a găsi un loc de parcare în mijlocul nopții.

Aceasta vine la puțin peste o lună după ce guvernul a introdus, la 30 aprilie, noi reguli post-Brexit, care impun ca unele camioane care transportă bunuri vegetale și animale de pe continent să fie verificate la punctele de control la frontieră desemnate de-a lungul coastei britanice.

Controalele, care au fost instituite pentru a împiedica pătrunderea bolilor în Regatul Unit, ar trebui să aibă loc în termen de patru ore lucrătoare, dar unele camioane pot fi reținute pentru mai mult timp dacă inspectorii identifică un risc potențial.

Soprano, care conduce pentru compania italiană de transport Marini, ducea un camion plin cu plante de la furnizori italieni către companii din Marea Britanie, când i s-a ordonat să parcurgă cele 22 de mile de la Dover până la postul de frontieră Sevington pentru inspecție.

El spune că, atunci când a ajuns la sediul instituției, a fost condus imediat într-o zonă de așteptare și i s-a ordonat să aștepte, iar polițiștii de frontieră i-au luat cheile.

Soprano, care nu vorbește engleza, a declarat că nu s-a făcut niciun efort pentru a-i explica ce se întâmplă, susținând că oficialii i-au spus în mod repetat să aștepte. Spațiile de așteptare pentru șoferi constau într-o cameră mică cu câteva mese, în care se oferă doar apă, fără mâncare.

El a spus: "Mi-au spus să mă duc să mănânc la un McDonald's, care era la 2 km distanță, deci pe jos. În cele din urmă am găsit un supermarket, dar nu aveam niciun serviciu în afară de o toaletă."

Camionul a fost reținut din cauza preocupărilor legate de 10 plante Prunus lusitanica din încărcătură, despre care oficialii de frontieră au crezut că ar putea transporta dăunători dăunători.

Îngrijorările au fost exprimate la câteva ore după ce camionul a sosit la 26 mai, la ora 18.30, iar oficialii au declarat că întârzierile au avut loc deoarece plantele nu au putut fi descărcate din cauza unor probleme de sănătate și siguranță.

Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale a declarat că inspecția inițială a camionului a fost întârziată din cauza faptului că șoferul a trebuit să ia o pauză de odihnă de 11 ore, cunoscută sub numele de pauză taho, în timp ce se afla la Sevington. Acesta a precizat că lipsa unui plan de încărcare și problemele legate de modul în care a fost încărcat camionul au făcut ca măsurile suplimentare să fie necesare pentru a verifica plantele în siguranță.

În cele din urmă, oficialii au aprobat plantele și au permis ca vehiculul să fie eliberat imediat după ora 1 dimineața, pe 29 mai, la aproximativ 55 de ore de la sosire.

 

 

Având interdicție de a petrece noaptea la Sevington și trebuind să găsească un loc de odihnă din cauza reglementărilor UE privind șoferii, Soprano a fost nevoit să parcheze în parcarea McDonald's, deoarece cea mai apropiată parcare pentru camioane era plină. Când s-a trezit, a constatat că camionul său fusese blocat și nu putea fi eliberat decât după ce plătea o amendă de 185 de lire sterline.

El a declarat: "Înțeleg că trebuie să facă controale, dar acest comportament nu este normal, a fost un dezastru. Nu știu de ce a trebuit să așteptăm atât de mult timp. Trebuie să merg în Anglia pentru muncă, nu am de ales, dar acest lucru nu a fost normal."

Poveste pe larg AICI


CAMION FEST 2024


CARAVANA SCANIA 2024

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.