Autostrada Timisoara-Moravita are nevoie de doi ani pentru un studiu de fezabilitate
- Scris de tirmagazin3
- Imprimare
COMPANIA NATIONALA DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., in calitate de Beneficiar si Ministerul Transporturilor si Infrastructurii in calitate de Organism Intermediar pentru Transport, au semnat in data de 23.06.2022, Actul Aditional nr.2, la Contractul de Finantare nr. 41/20.08.2019, pentru proiectul: "Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul Autostrada Timisoara-Moravita".
Prin semnarea Actului Aditional nr.2 se modifica urmatoarele conditii importante:
Art.I. La Conditii Generale, Articolul 2 - Durata contractului si perioada de implementare a proiectului, alin. (2): "Perioada de implementare a Proiectului este de 50 de luni, respectiv intre data 01.11.2019 si data 31.12.2023 la care se adauga, daca este cazul, si perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea Contractului de Finantare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor."
Prestarorul contractului, care trebuie finalizat în luna martie 2023, este Asocierea Search Corporation SRL – EGIS Romania SA, se mai arată în mesajul de miercuri al CNAIR.
Reprezentanții CNAIR au precizat că studiul de fezabilitate va fi finalizat pe 28 octombrie 2022, iar în martie 2023 se finalizează tot contractul, care cuprinde și asistența tehnică pentru lansarea în licitație. „După ce avem SF, începem pregătirea documentației pentru licitație”, au precizat aceștia.
Articole înrudite
- Studiu UNTRR: Tendințele pieței de transport rutier pentru următorii 6 ani
- Nicușor Dan spune că din tot Bucureștiul se va ieși pe patru benzi. Acum face studii de fezabilitate
- România va avea încă un studiu de fezabilitate. Ce autostradă e vizată
- Lotul 2 al Autostrăzii Bacău-Paşcani are 19 km. Contractul valorează 1,27 miliarde lei
- Autostrada pentru care plătim aproape 100 de milioane pe kilometru