Vineri, 30 Septembrie 2022 - TIRMagazin.ro

„Sectorul morții" de pe E85 a început să fie dotat cu parapete de protecție cu rulouri

Primele rulouri au fost montate pe parapetele de protecţie instalate pe drumul european E85, în zona localităţii Răcăciuni, a anunţat, joi, prefectul Lucian Gabriel Bogdănel.

 

Acţiunea, care a demarat la începutul săptămânii, va continua şi zilele viitoare pe sectorul cuprins de localităţile Orbeni - Răcăciuni - Cleja. 

"Vor fi amplasaţi aproximativ 2 km de astfel de echipamente de siguranţă rutieră, înainte şi după comuna Răcăciuni, în două puncte negre în care, din evidenţele Poliţiei Rutiere, numai în 2022 s-au înregistrat două accidente soldate cu decesul a cinci persoane, rănirea gravă a altor trei, precum şi rănirea uşoară a altor două", spunea prefectul Lucian Gabriel Bogdănel în urmă cu câteva zile, informează Agerpres. Şi în localitatea Nicolae Bălcescu, pe sectorul de drum european, vor fi amplasate separatoare de sens, pentru a preveni accidentele rutiere.

De asemenea, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi finanţată, tot în zona comunei Nicolae Bălcescu, realizarea unui pasaj pietonal subteran care va subtraversa E85. Cel mai grav accident pe E85, în zona unde acum s-au montat separatoare de sens la Răcăciuni, s-a produs pe 25 iulie 2021. Atunci, şapte persoane au murit şi cinci au fost rănite în urma coliziunii între un autoturism şi un microbuz. Pe 13 aprilie 2022, între Răcăciuni şi Cleja s-a produs un alt accident rutier soldat cu trei persoane decedate şi alte trei persoane rănite.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.