Ce apreciază un șofer de camion când se angajează. Nu doar salariu e important Recomandat
- Scris de tirmagazin3
- Imprimare

Astăzi, pe lângă un salariu bun, este important să-ți dezvolți abilitățile și, mai ales, să lucrezi într-un loc de muncă modern
Industria și serviciile de transport rutier de mărfuri se confruntă de mulți ani cu openurie de șoferi. Conform datelor IRU (Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere), există o penurie de până la 2,6 milioane de șoferi profesioniști în întreaga lume. În 2022, existau 420.000 de posturi vacante în Europa și 80.000 în Polonia.
Situația nu s-a îmbunătățit și rămâne o provocare pentru companiile de transport, nu numai în ceea ce privește recrutarea șoferilor, ci și menținerea acestora în companie pe termen lung. Astăzi, pe lângă un salariu bun, este important să se dezvolte abilități și, mai ales, să se lucreze într-un loc de muncă modern.
O companie de transport rutier lider în Europa și unul dintre cei mai mari angajatori din transportul rutier din UE, se confruntă, de asemenea, cu această provocare. Compania efectuează peste 776.000 de livrări cu camioane complete (FTL) în toată Europa în fiecare an, ceea ce o obligă să ofere cele mai înalte standarde de serviciu.
În urma unui sondaj privind nivelul de satisfacție la locul de muncă, compania a analizat factorii pe care șoferii îi apreciază cel mai mult. Printre aceștia se numără vehiculele moderne, asistența în activitatea zilnică și formarea profesională, precum și digitalizarea, pentru ca compania să poată sprijini șoferii în fiecare etapă a muncii lor.
Flote moderne și baze de transport
Condițiile din cabina vehiculului sunt cruciale pentru șoferi, iar cele mai confortabile pot fi oferite într-o flotă modernă.
Acestea includ camere video, sisteme automate, izolare suplimentară a cabinei (termică și acustică) sau sisteme electronice de frânare.
Camioanele sunt, de asemenea, echipate cu tablete și software special conceput, care nu numai că facilitează navigarea șoferilor pe drumuri (locul de livrare, parcare, popas, opriri, realimentare), dar asigură și comunicarea online cu managerii de transport.
Sprijin încă de la început
Orice nou angajat consideră important modul în care este întâmpinat în companie în primele zile de lucru. Șoferii simt același lucru. Procesul de integrare a unui angajat nou angajat este esențial pentru succesul său în cadrul companiei.
63% dintre șoferi apreciază sprijinul companiei, de la depunerea cererii de angajare, pe durata formării și pregătirii pentru conducere, până la sarcinile zilnice. Doar 1 din 10 șoferi (12,9%) consideră că mai sunt lucruri de îmbunătățit în acest domeniu.
Următoarea etapă a recrutării este formarea teoretică. În timpul acestei formări, noii șoferi învață, printre altele, să asigure și să îngrijească calitatea încărcăturii și a vehiculului, să opereze sisteme telematice, să înțeleagă normele și cerințele legilor privind cabotajul, să se familiarizeze cu drepturile și obligațiile șoferilor, să cunoască diferitele tipuri de taxe rutiere și să învețe să pregătească corect documentația.
detalii AICI
Articole înrudite
- 80.000 euro amendă pentru o companie la care șoferii schimbau cartela tahograf între ei
- Semiremorca unui camion a luat foc. 3 autospeciale, la luptă
- Șofer de camion, forțat de poliție să tragă pe dreapta. NU respecta timpii de condus
- Șofer rănit după ce a intrat cu duba în camion
- Un camion cu apă minerală s-a răsturnat după ce o bucată de drum s-a surpat