Video. SCHMITZ CARGOBULL: SMART TRAILER DAYS - EFICIENȚĂ DURABILĂ ȘI CONEXIUNI DIGITALIZATE Recomandat

Video. SCHMITZ CARGOBULL: SMART TRAILER DAYS - EFICIENȚĂ DURABILĂ ȘI CONEXIUNI DIGITALIZATE

SMART TRAILER DAYS - acesta este motto-ul sub care s-a desfășurat conferința de presă a Schmitz Cargobull, din data de 3 septembrie 2020, în cadrul căreia liderul european al producției de remorci și-a prezentat cele mai noi produse și inovații.

schmitz 1

Conferința de presă a fost susținută de trei membri ai executivului Schmitz Cargobull:

Andreas Schmitz, CEO - Business Development & Strategy
Boris Billich, CSO - News Vehicles & Services
Roland Klement, CTO - Innovations Research & Development

schmitz 2

Emil Pop, Director General, revista TIR Magazin: Cum va influența Pachetul Mobilitate I, care a fost votat în Parlamentul European, echilibrul vânzărilor Schmitz Cargobull între Vest și Est?

Boris Billich, CSO Schmitz Cargobull: Incertitudinea se naște atunci când ne întrebăm dacă Pachetul Mobilitate va fi cu adevărat adoptat. Am înțeles că, ieri, ca măsură de protest privind introducerea Pachetului Mobilitate, Lituania a făcut o plângere la Curtea Europeană de Justiție.
De aceea, vă îndemn să vedem cum se va rezolva această plângere în instanță. Poziția noastră este că, în general, transportul este indispensabil. Astfel, ar putea să nu existe un impact asupra nivelului general al pieței. Sprijinim puternic îmbunătățirea condițiilor sociale și de muncă ale șoferilor, asta este dincolo de orice îndoială.
Dacă Pachetul Mobilitate este corect… sunt o mulțime de experți care analizează acest aspect. Ceea ce cu siguranță nu sprijinim este creșterea factorului „cost” în transporturi. Dacă Pachetul Mobilitate este implementat într-un mod care crește costurile pentru companiile de transport, va fi un mare obstacol pentru clienții noștri care vor să își conducă afacerea eficient și, de asemenea, va avea influențe vătămătoare asupra mediului înconjurător.
În orice caz, suntem încredințați că toți clienții noștri își pot asuma aceste cerințe legale și pot găsi cele mai bune și economice modalități pentru a le îndeplini.
Vehiculele noastre pot fi conduse pretutindeni și pot fi achiziționate de peste tot. Schmitz Cargobull este prezentă în 34 de state ale Europei. Nu ne temem de schimbările de pe piață care pot apărea de la o țară la alta. Îi sprijinim pe clienții noștri oriunde merg ei. Aceasta este o promisiune pe care Schmitz Cargobull o face. Pachetul de Mobilitate – da sau nu, noi suntem alături de clienții noștri.

Cele mai recente inovații în materie de produse și servicii de la Schmitz Cargobull
În conformitate cu deviza „Smart Trailer Days”, Schmitz Cargobull prezintă cele mai noi produse și servicii care ajută la reducerea costurilor totale de operare (TCO) ale flotei. Un punct culminant este introducerea telematicii ca echipament standard. Principalul obiectiv al dezvoltărilor produselor a fost reducerea greutății, menținând în același timp robustețea, eficiența răcirii pentru transportul de marfă cu temperatură controlată, dar și coexiunile digitalizate.

schmitz 3

Iată un sumar al inovațiilor Schmitz Cargobull:

S.CS cu prelate: GENERAȚIA SMART
• Șasiul îmbinat și galvanizat stă la baza tuturor produselor, de la noua remorcă X-LIGHT optimizată în funcție de greutate până la versiunea pentru vehicule grele, cu capacitate mare de încărcare. Se oferă o garanție de 10 ani împotriva ruginii pe toate piesele șasiului galvanizat.
• Puternică și ușoară: Noua semiremorcă cu prelată X-LIGHT, cu o greutate începând de la 4.975 kilograme, combină sarcina utilă maximă cu robustețea dovedită a lui Schmitz Cargobull. Șasiul poate fi combinat cu diferite variante de caroserie, precum MEGA, COIL sau PAPER.
• 100% SMART: toate S.CS-urile cu prelată sunt acum echipate standard cu sistemul telematic TrailerConnect® CTU. Oferind un control deplin și transparent flotei de remorci.
• Noua prelată POWER CURTAIN, complet certificată pentru transportul de anvelope și mărfuri instabile.

Gama S.KO COOL SMART (semiremorcă)
• Răcire în siguranță: noul sistem robust de distribuție al aerului optimizează fluxul de aer din remorcă, pentru o răcire eficientă și uniformă a sarcinii.
• Dispozitivul de înregistrare a temperaturii, de ultimă generație, poate reține datele curente din ultimele 12 luni în 21 de limbi.
• Control automat al încuietorii ușii folosind geofencing: Blocarea și deblocarea sistemului de blocare a ușii TL3 fără efort manual din partea șoferului. Acest lucru economisește timp și crește siguranța.
• S.KOe E-Trailer este perfect pentru zonele cu „zero emisii” din orașe: unitatea de răcire electrică S.CUe folosește energia de la noua punte electrică a remorcii, ceea ce înseamnă că emisiile de NOx și CO2 sunt reduse la zero.

Caroserii pentru camioane
• Noua generație de caroserii M.KO / Z.KO pentru camioane și remorci cu tracțiune: certificare ATP / FRC pentru modelele M.KO COOL - cu un design optim al caroseriei pentru o izolare chiar mai bună.
• Reducerea greutății pentru mai multă sarcină utilă și posibilități îmbunătățite de încărcare.
• Flexibilitate maximă și performanțe mari de răcire pentru operațiuni MultiTemp, cu pereți despărțitori care permit divizarea 1/3 și 2/3 a corpului.
• Protecție nouă împotriva coliziunilor laterale.

Vehicule/remorci basculante: greutate redusă - flexibilitate crescută
• Noua generație a remorcii basculante S.KI oferă o încărcătură utilă cu până la 180 kg mai mare, la o calitate înaltă și cu o protecție îmbunătățită împotriva coroziunii.
• Vehiculul basculant din gama Z.KI, cu corp nou dezvoltat, oferă cu 60 kg mai multă sarcină utilă.
• Corpul basculant rigid M.KI oferă acum o izolare termică optimizată pentru sarcina utilă adaptată cerințelor din sectorul construcțiilor de autostrăzi. Aplicabil universal: cu o capacitate de 18 m3, M.KI este ideal pentru transportul unor cantități mici de asfalt și materiale vrac.

Pentru o gestionare eficientă și digitalizată a transportului - TrailerConnect® telematics face remorcile SMART
• Nou: Telematica este acum în dotarea standard pentru semiremorcile cu prelată S.CS SMART.
• TrailerConnect® CTU - noua soluție telematică în special pentru prelate și remorci.
• TrailerConnect® Portal - pentru a vă monitoriza flota în direct.
• TrailerConnect® TyreManager.
• Comanda automată a blocării ușii TrailerConnect®.

Conceptul de transport EcoDuo
• În combinația EcoDuo, două semiremorci standard - conectate între ele printr-un boghiu sunt cuplate la un cap tractor.
• Schmitz Cargobull susține introducerea la nivel european a unui concept de transport care ameliorează infrastructura existentă, reduce emisiile de CO2, ia în considerare standardele actuale din industria transporturilor - în special în transportul combinat - și este ideal pentru utilizarea în transportul pe distanțe lungi.

100% SMART - Telematica este acum în dotarea standard și pe semiremorci cu prelată
Nou: TrailerConnect® CTU în semiremorca S.CS SMART
Cu „100% SMART”, Schmitz Cargobull urmărește strategia de a face din TrailerConnect® o caracteristică standard pe întreaga gamă de produse. Sistemul telematic și diferitele servicii sunt adaptate la cerințele specifice ale sarcinii de transport și ale remorcii. Semiremorca frigorifică S.KO COOL SMART și-a sărbătorit debutul la IAA 2018, cu echipamente telematice standard furnizate din fabricație. Acum, urmează semiremorca cu prelată S.CS SMART.
Echipamentul telematic standard creează o bază solidă pentru un control optim asupra unui lanț logistic integrat și interconectat și ajută la creșterea utilizării remorcii și la obținerea unei eficiențe mai mari. Crește, de asemenea, transparentizarea operațiunilor și ajută la reducerea costului total de exploatare (TCO). Noul hardware TrailerConnect® Telematics CTU este echipare standard pentru semiremorcile cu prelată S.CS.
TrailerConnect® CTU este o unitate de control nou dezvoltată, care are clasa de protecție IP6K9K împotriva corpurilor străine și a apei. Este echipată standard cu o baterie reîncărcabilă, precum și cu o conexiune de rețea LTE. Unitatea de comandă pentru semiremorca cu prelată poate fi instalată fără efort sau chiar adaptată. În plus față de datele de poziționare - fără costuri suplimentare pentru client - oferă și informații suplimentare, cum ar fi date EBS sau monitorizarea fără fir a presiunii pneurilor.
Optimizarea proceselor (grație telematicii), reducerea consumului de combustibil (datorită monitorizării presiunii și temperaturii anvelopelor) și economisirea resurselor (prevenirea defecțiunilor, detectarea uzurii) contribuie la protejarea mediului.
În cazul remorcilor montate din fabrică, produsul ajunge la client deja activat.
Clienții noi primesc un link pentru a se înregistra pe portalul TrailerConnect®, ușor de utilizat. Aici pot configura setări individuale și vizualiza toate datele din unitatea telematică, pot configura alarme și își pot gestiona întreaga flotă. Sistemele telematice externe pot fi, de asemenea, integrate în portalul TrailerConnect® prin interfața API.

schmitz 4

Prelata potrivită pentru fiecare transport
• 100% SMART: Noua remorcă telematică/telematizată TrailerConnect® CTU este acum disponibilă și pentru semiremorcile cu prelată.
• Semiremorcile cu prelată S.CS X-LIGHT sunt făcute pentru sarcini utile ridicate din sistemul modular Schmitz Cargobull.
• CURTAIN POWER deosebit de puternică: complet certificată pentru transportul anvelopelor.
• 10 ani garanție împotriva ruginii pe șasiu galvanizat.

În conformitate cu motto-ul 100% SMART, noua semiremorcă cu prelată este acum echipată din fabrică cu telematică Schmitz Cargobull ca standard. Ca o continuare a strategiei sale de standardizare, Schmitz Cargobull a customizat, ca standard, hardware-ul său telematic TrailerConnect® CTU pe semiremorcile cu prelată S.CS și pentru S.KO EXPRESS. Toate semiremorcile S.KO COOL SMART au fost echipate din fabrică cu TrailerConnect® CTU3, începând cu 2018.

Nou: semiremorca cu prelate S.CS X-LIGHT cu sistemul modular Schmitz Cargobull
Schmitz Cargobull oferă clienților săi soluții pe baza unui sistem modular sofisticat care poate gestiona eficient orice sarcină de transport. Fiecare remorcă se bazează pe șasiu galvanizat cu bare transversale pentru a se potrivi cerințelor individuale ale clientului: de la șasiul optimizat pentru diverse greutăți în funcție de cerințele de încărcare utilă deosebit de ridicate, la șasiul pentru vehicule grele care acoperă drumuri extreme.
Șasiul poate fi combinat cu diverse variante de caroserie, cum ar fi caroserii MEGA, COIL sau PAPER, precum și o gamă de opțiuni de echipare, cum ar fi POWER CURTAIN sau SPEED CURTAIN cu deschidere rapidă.
Cel mai recent produs din sistemul modular Schmitz Cargobull este semiremorca cu prelată S.CS UNIVERSAL X-LIGHT. Aceasta are o greutate (neîncărcată), începând de la 4.975 kg. Permite o sarcină utilă maximă combinată cu robustețea dovedită de Schmitz Cargobull. Designul șasiului X-LIGHT a fost optimizat în funcție de greutate.
Schmitz Cargobull oferă o garanție de 10 ani pentru toate piesele galvanizate ale șasiului. Schmitz Cargobull a lansat șasiul galvanizat în 2002 și a livrat aproximativ 500.000 de semiremorci de atunci.

Caracteristici inteligente pentru sarcini reci
Semiremorca frigorifică S.KO COOL SMART

• Nou sistem de distribuție a aerului: eficient, uniform, robust
• Comunicare de înaltă performanță: New Cargobull Interface System (CIS) - Noul sistem de interfață Cargobull (CIS)
• Factor de siguranță: TrailerConnect® KeyPad.

Corpul de semiremorcă frigorifică S.KO COOL SMART cu înregistrator digital de temperatură și telematica echipată standard, montate din fabrică - TrailerConnect® și-a sărbătorit premiera la IAA 2018. Acum, inginerii Schmitz Cargobull au îmbunătățit sistemul de distribuție a aerului pentru o mai mare eficiență, uniformitate și robustețe. Scopul principal al acestor îmbunătățiri a fost de a preveni „cuiburile de căldură” și de a simplifica manipularea pentru a îmbunătăți eficiența în transportul de zi cu zi.
Acoperitoarele din material flexibil și rezistent la coliziuni asigură legătura dintre unitatea de răcire și conducta de aer. Designul lor flexibil oferă, de asemenea, protecție împotriva deteriorării la coliziune.
Circulația uniformă a aerului în întreaga structură asigură faptul că mărfurile se mențin întotdeauna la o temperatură fiabilă.
Noul sistem de distribuție îmbunătățește, de asemenea, eficiența manipulării.
Peretele despărțitor poate fi acum poziționat fără nicio lucrare suplimentară. Peretele despărțitor permite distribuirea automată a aerului doar în zona frontală până la peretele despărțitor.
Noul sistem de interfață Cargobull Interface System (CIS) asigură o comunicare de înaltă performanță între șofer și remorcă. Unitatea de control CIS oferă trei funcții esențiale:
Monitorizează bateria și oprește consumatorii suplimentari dacă tensiunea unității frigorifice conectate este sub un nivel specificat. De asemenea, oferă informații proactive portalului web TrailerConnect® și aplicației beUpToDate.
Sistemul folosește algoritmi stocați pentru a recunoaște în mod fiabil ce remorcă este cuplată și la ce cap-tractor. Astfel, posibilele daune sau chiar furturi pot fi depistate.
Un alt avantaj al recunoașterii sistemului tractor - remorcă este că operațiunea de cuplare a camionului și remorcii nu este gestionată de portal. Acest lucru are ca rezultat o cuplare extrem de fiabilă pentru camioane și remorci.

Schimbare de generație pentru combinația caroserie și remorcă frigorifice M.KO / Z.KO
Izolație sporită pentru un transport mai sigur și o reducere a greutății pentru o sarcină utilă mai mare.
Combinația de caroserie și remorcă frigorifice M.KO / Z.KO.
• Certificare ATP / FRC pentru suprastructura frigorifică M.KO COOL: design optim al caroseriei printr-o izolație și mai bună.
• Capacitate de încărcare optimizată în combinația de caroserie și remorcă pentru încărcare completă pe rampă.

Combinația de caroserie și remorcă frigorifice M.KO COOL și remorca frigorifică Z.KO COOL cu ax central Z.KO COO au finalizat, de asemenea, tranziția către noua generație. Inginerii s-au concentrat pe o izolație sporită pentru un transport și mai sigur, reducerea greutății pentru o sarcină utilă mai mare, o manipulare sigură și ușoară pentru mai multe economii de timp și o încărcare eficientă.
Pereții laterali mai groși au îmbunătățit capacitatea de izolare. În plus, structura M.KO COOL îndeplinește cerințele solicitante ale certificării ATP / FRC pentru alimentele perisabile, în funcție de specificații. M.KO cântărește în total cu 60 kg mai puțin, datorită designului optimizat, care permite o sarcină utilă mai mare.
La fel ca și caroseria semiremorcii S.KO COOL, M.KO COOL poate fi echipat și cu podea multifuncțională pentru asigurarea simplificată a sarcinii. Podeaua multifuncțională oferă o rezistență excelentă la alunecare, o durată de viață mai lungă, împreună cu o structură integrată de siguranță a sarcinii.
Atunci când suprastructura M.KO COOL este cuplată cu remorca cu osie centrală Z.KO COOL, combinația poate fi utilizată ca remorcă cu încărcare directă. Aceasta permite șoferului să încarce și să descarce M.KO folosind un stivuitor direct prin Z.KO.
Partiția transversală Schmitz Cargobull oferă remorcii o opțiune flexibilă pentru transportul MultiTemp cu răcire în toate camerele. Peretele despărțitor este proiectat pentru diviziunea 1/3 și 2/3 a corpului și se bazează pe tehnologia FERROPLAST ThermoTechnology. Aceasta oferă o izolație maximă nu numai pentru corp, ci și pentru peretele despărțitor.
Peretele despărțitor poate fi deplasat longitudinal, pliat până la acoperiș.

schmitz 5

Nou șasiu (pentru remorca) basculantă: optimizat pentru o sarcină utilă mai mare
Remorca basculantă Schmitz Cargobull S.KI
• Design nou al șasiului: optimizat pentru o sarcină utilă mai mare.
• 10 ani garanție împotriva ruginii pentru generația S.KI.
• Redesenarea gărzii pentru respectarea noii legislații.

Cadrul șasiului din oțel a remorcii basculante S.KI a fost întotdeauna caracterizat de un echilibru ideal între optimizarea greutății, robustețe și stabilitate la basculare. Reproiectarea fundamentală a cadrului modular a permis cu 180 kg mai multă sarcină utilă pentru remorca basculantă S.KI, în funcție de lungime și de designul specific al cadrului. Designul revizuit oferă stabilitate și mai mare și asigură o durată de viață mai lungă a șasiului, datorită protecției optime împotriva coroziunii. Schmitz Cargobull acordă clienților o garanție de 10 ani împotriva ruginii pentru generația de cadre S.KI.
Noul cadru LIGHT al variantelor scurte S.KI a fost dezvoltat special pentru utilizarea optimizată a încărcăturii utile pe drumuri, șantiere și rute ușoare off-road. Această inovație reprezintă una dintre cele mai ușoare cadre de șasiu din oțel de pe piață.
Sistemul modular oferă cadrul potrivit pentru fiecare aplicație: sunt disponibile patru lungimi diferite ale cadrelor (lungimile sistemului 7.2, 8.2, 9.6, 10.5), în funcție de volumul corpului dorit. În plus față de versiunile STANDARD, o versiune LIGHT pentru sarcini utile deosebit de mari sau o versiune HEAVY-DUTY pentru o utilizare în condiții deosebit de grele sunt disponibile pentru fiecare lungime a cadrului, în funcție de aplicație și cerințe.
Toate variantele cadrelor vor fi convertite la noua generație începând cu primăvara anului 2021 și vor fi apoi disponibile cu noul design.

Program de transport flexibil
Remorca cu basculare pe trei părți cu osii centrale Schmitz Cargobull Z.KI
• Nou dezvoltat și înapoi în portofoliul de produse.
• Flexibilitate.
• 60 kg mai ușor decât modelul anterior.
Remorca basculantă cu ax central Z.KI este cea mai mică dintre remorcile basculante. Ca răspuns la numeroase solicitări, Schmitz Cargobull a reproiectat Z.KI ca o basculantă cu trei fețe cu un volum de încărcare de peste 10 m³ și l-a inclus din nou în portofoliul de produse.
Remorca robustă se remarcă în special prin versatilitatea, flexibilitatea, funcționarea ușoară și manevrabilitatea optimă datorită designului axului central. Greutatea sa neîncărcată a fost redusă cu aproximativ 60 kg, în comparație cu predecesoarea sa. Aceasta oferă transportatorului o sarcină utilă mai mare.
Peretele din spate și cei laterali permit descărcarea convenabilă și ușoară a Z.Kl din trei părți și în spații restrânse.

schmitz 6

Mărfuri fierbinți transportate în mod fiabil: Suprastructura de camion M.KI Thermo
Schmitz Cargobull oferă acum și suprastructura basculantă M.KI cu izolație termică, extinzându-și portofoliul cu o altă variantă termică. Suprastructura izolată termic are o capacitate de 18 m3 și este concepută pentru a transporta cantități mai mici de asfalt.
Companiile de construcții de drumuri au înregistrat o creștere a cerințelor pentru transportul de bitum în ultimii ani. Suprastructura trebuie să fie izolată termic (în Germania) și trebuie să includă o acoperitoare rezistentă la căldură pentru a preveni pierderile de căldură din partea superioară. Înainte de basculare, calitatea asfaltului încins trebuie verificată printr-o măsurare validă a temperaturii.
De aceea, Schmitz Cargobull oferă acum atât semiremorca basculantă S.KI, cât și suprastructura basculantă M.KI cu izolație termică. Izolația termică a adăugat doar în jur de 195 kg în greutate remorcii. Volumele mai mici, agilitatea îmbunătățită și manevrabilitatea sunt deosebit de utile în condiții de trafic limitat, așa cum se întâmplă adesea pe șantierele de construcții.

schmitz 7

Telematică în semiremorca cu prelată S.CS SMART
După ce a fost introdusă pe semiremorcile frigorifice în 2018, telematica TrailerConnect® devine acum o caracteristică standard pentru semiremorcile cu prelate.
Nou: TrailerConnect® CTU: Pentru caroserii cu prelată și pentru remorcile care transport produse uscate.
Nou: TrailerConnect®: Portal ca platformă de consolidare
Nou: TrailerConnect® TyreManager
Nou: control automat al blocării ușii prin TrailerConnect®.

Pentru a sprijini digitalizarea proceselor logistice și ca o continuare a strategiei de standardizare, Schmitz Cargobull echipează acum semiremorcile cu prelată S.CS cu hardware-ul său telematic TrailerConnect® CTU ca o caracteristică standard. Toate semiremorcile S.KO COOL SMART sunt echipate din fabrică cu TrailerConnect® CTU3, începând din 2018. Schmitz Cargobull este primul și singurul producător care instalează sisteme telematice standardizate chiar și în remorci nefrigorifice.
Versiunea telematică TrailerConnect® CTU, la un preț atractiv, este adaptată în mod special nevoilor de transport general de marfă și este proiectată în mod optim pentru gama S.CS și S.KO EXPRESS.
Cu soluția sa telematică standardizată, Schmitz Cargobull oferă transmiterea sigură a datelor și a semnalului de la senzorii conectați prin „One Single Gateway”.

Portalul TrailerConnect®
Totul dintr-o privire. Acum, disponibil și în portalul TrailerConnect®. Indiferent de furnizorul de servicii telematice, toate datele despre flota respectivă de remorci pot fi acum afișate în portalul TrailerConnect®, chiar dacă nu toate remorcile sunt echipate cu hardware TrailerConnect®.

Noua aplicație TrailerConnect® TyreManager
TrailerConnect TireManager este o nouă aplicație de monitorizare a presiunii în anvelope. Această funcție necesită doar un computer, smartphone sau tabletă. Datele sunt afișate în portalul TrailerConnect® imediat după schimbarea anvelopei.

Control automat al încuietorii ușii
Un sistem electronic de control al încuietorii ușii asigură protecția mărfurilor împotriva accesului neautorizat. Această funcție inteligentă, sigură și inovatoare permite utilizatorilor să controleze automat sistemul de blocare a ușilor, sporind astfel siguranța transportului.

Trailer Service Basic - O introducere în lumea serviciilor Schmitz Cargobull
Trailer Service Basic - Întotdeauna în siguranță pe drum

„Trailer Service Basic” oferă clienților o nouă poartă de acces în lumea serviciilor Schmitz Cargobull. Acest serviciu acoperă costurile pentru înlocuirea și uzura tuturor componentelor frânei și osiei contra unei taxe lunare fixe. Sunt incluse: plăcuțe de frână, discuri de frână, etriere de frână și supape de frână, modulator EBS, rulmenți roți, burduf suspensie pneumatică, amortizoare și ansambluri arc.
În timpul verificărilor periodice, remorcile sunt deservite de unul dintre cei 1.700 de parteneri de service ai Schmitz Cargobull.

Focus pe conceptele de mobilitate electrică cu Schmitz Cargobull eTrailer
Conceptele de mobilitate electrică joacă un rol din ce în ce mai important în reducerea emisiilor dăunătoare mediului. Având în vedere acest lucru, Schmitz Cargobull a echipat semiremorca S.KO COOL SMART cu o axă electrică și o unitate de răcire electrică și un sistem de baterii.
Unitatea de răcire pur electrică S.CUe nu este echipată cu un motor cu ardere și este proiectată să se răcească și să se încălzească fără a genera emisii. Aceasta oferă răcire (până la 15.900 W) și încălzire (9.100 W) fără restricții. În locul rezervorului de motorină, acum sunt baterii. Cea mai mică variantă de baterie (34 kWh) este capabilă să funcționeze cu energie electrică până la 4,5 ore, în funcție de utilizare și cerințe. Bateriile sunt reîncărcate. Reîncărcarea durează aprox. 1,5 ore (pentru o încărcare completă a bateriei) cu versiunea de baterie de 34 kWh.
În plus, sistemul este echipat cu un ax Schmitz Cargobull care recuperează energia în timpul frânării reducând timpul necesar pentru reîncărcarea bateriei. Pe un vehicul fără ax electrificat, bateria nu se reîncarcă în timpul conducerii. În schimb, un vehicul cu o axă electrificată reîncarcă bateria în timpul călătoriei.
La lansare, sistemul va fi complet integrat în sistemul telematic Schmitz Cargobull, permițând monitorizarea stării sistemului respectiv, cum ar fi nivelul de încărcare al bateriei, intervalul rămas până la încărcarea completă etc..
Produsul este o soluție ideală pentru companiile de transport care oferă servicii de distribuție urbană și folosesc rutele dintre diferite centre de distribuție. Întregul sistem este special adaptat acestor aplicații. În multe orașe mari, în special în Olanda, traficul de distribuție va fi caracterizat prin „zone cu emisii zero” în interiorul orașelor. Cu acest produs, Schmitz Cargobull oferă soluții pentru a asigura clienții că pot continua să ajungă în centrul orașului fără probleme, datorită unității de răcire alimentată electrice.
În plus, Schmitz Cargobull oferă o soluție complet integrată de la un singur furnizor, spre deosebire de alți producători. Toate componentele sunt armonizate între ele. Integrarea în soluția telematică inteligentă de la Schmitz Cargobull oferă clienților valoare adăugată. Bateria integrată înlocuiește rezervorul de motorină. În consecință, versiunea de 34 kWh nu necesită spațiu suplimentar.

schmitz 7

Conceptul de transport Schmitz Cargobull EcoDuo
Cu conceptul EcoDuo, Schmitz Cargobull pledează pentru introducerea la nivel european a unui concept de transport care reduce povara asupra infrastructurii existente, reduce emisiile de CO2, ia în considerare standardele actuale din industria transporturilor și poate în mod ideal să fie utilizat pentru transportul extraurban.
Sistemul EcoDuo constă din două semiremorci cu prelată standard conectate printr-o remorcă cuplată și ele cuplate, la rândul lor, la un cap tractor. Greutatea totală a cap-tractorului și a primei remorci rămâne neschimbată la 40 de tone; greutatea celei de-a doua remorci poate varia, dar poate ajunge la 36 de tone, pentru a se conforma reglementărilor scandinave actuale. Această combinație de remorci este în prezent testată în Spania.
Acest concept flexibil - bazat în principal pe remorci standard - are un număr de puncte forte. În conceptele de camioane lungi convenționale, lungimea suporturilor de încărcare utilizate pot diferi, ceea ce înseamnă că nu pot fi combinate pentru o utilizare flexibilă. Întrucât această combinație nu este permisă peste tot și fiecare țară are legislație diferită, transportul transfrontalier este mai dificil. În schimb, combinația de remorci EcoDuo poate fi ușor împărțită între două capete tractor în punctele de frontieră.
În comparație cu combinațiile tradiționale cap-tractor și remorcă, conceptul EcoDuo oferă următoarele avantaje:
- Reduce consumul de combustibil și, ca urmare, emisiile de CO2 sunt mai reduse;
- Sarcini reduse pe o singură osie;
- Reduce traficul prin utilizarea unui număr redus de remorci cu capacitate mai mare;
- Pune mai puțină sarcină pe drumuri și poduri;
- Ameliorează criza șoferilor.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.