VIDEO. Schmitz Cargobull EcoFLEX, în România Recomandat

VIDEO. Schmitz Cargobull EcoFLEX, în România

Schmitz Cargobull a lansat oficial în România, miercuri, 8 iunie 2022, semiremorca EcoFLEX.

Noua semiremorcă face parte din noul concept de vehicule EcoGeneration de la Schmitz Cargobull, care are ca scop regândirea durabilității.

Conceptul de remorcă sustenabilă vine cu trei versiuni: EcoFLEX, EcoFIX și EcoVARIOS, reprezentând contribuția Schmitz Cargobull pentru economii mai mari de combustibil și reducerea CO2 în transportul rutier de marfă.

EcoGeneration conferă remorcii o formă aerodinamică și, prin reducerea rezistenței la înaintare, un consum de combustibil mai mic. Astfel, se ajunge la o reducere semnificativă a emisiilor poluante.

Semiremorca EcoFLEX are capătul din spate coborât, flexibil. La extensie maximă, are o înălțime totală de patru metri în față și în spate. Înălțimea prelatei se reglează pentru a se plia pe necesitățile de moment ale șoferului profesionist.

Suprastructura are opțiunea de a fi ridicată flexibil în partea din spate atunci când volumul complet de încărcare necesită acest lucru.

Acest model de semiremorcă este ideal pentru transportul general de mărfuri. Forma aerodinamică care i se poate oferi în cazul lipsei încărcăturii sau al unui volum redus de marfă poate optimiza economiile de combustibil.

Noua semiremorcă EcoFLEX aduce economii de combustibil de până la 5% și această performanță a fost demonstrată de testele făcute de Schmitz Cargobull la nivel internațional, dar și de cele făcute în România împreună cu un producător de camioane.

Continuând tradiția de lider inovator de piață, Schmitz Cargobull a dezvoltat o caroserie aerodinamică pentru semiremorca cu prelată S.CS, care permite economii de combustibil de până la 5%.

Această problemă a economiei este mai importantă ca niciodată, având în vedere taxele tot mai mari pentru emisii poluante pe care trebuie să le plătească companiile dar și explozia prețurilor la carburanți.

Cu EcoFLEX costurile combustibilului și amprenta de CO2 pot fi reduse semnificativ pentru a economisi în mod eficient bani.

Dacă doar 50% din toate curse sunt efectuate în modul eco (aerodinamic) și 50% în modul volum, EcoFlex realizează economii estimate la 7.700 de euro la 1 milion de kilometri sau în jur de 900 de euro pe an. Poluarea mediului este redusă cu 2,3 tone de CO2 pe an

Prin generația ECO, Schmitz Cargobull revoluționează, odată în plus, industria remorcilor. Generația ECO a apărut ca o normalitate. Astfel se demonstrează că încrederea, inovația și sustenabilitatea sunt parte din ADN-ul companiei.

EcoFLEX aduce cele mai bune soluții pentru transport dar și servicii pe care să te poți baza. Nu întâmplător, la noua semiremorcă, telematica vine în pachetul standard.

În funcție de specificitatea transportului, suprastructura EcoFLEX poate fi echipat cu prelată standard sau cu prelată POWER CURTAIN. Vehiculele EcoGeneration sunt o soluție ideală în combinație cu POWER CURTAIN. Acest lucru reduce greutatea totală și contribuie la economii mai mari de combustibil. Sistemul impresionează prin manevrabilitatea simplă și sigură și economisește timp în timpul sarcinilor de transport de zi cu zi.

Caroseria EcoFLEX respectă toate certificările actuale, deoarece are la bază aceeași tehnologie ca cea a remorcilor standard.

Baza rămâne renumitul șasiu MODULOS, care permite proiectarea flexibilă a caroseriei datorită conceptului său modular. Corpul Eco poate fi combinat și cu șasiul X-LIGHT pentru o greutate a vehiculului neîncărcat deosebit de mică. Bineînțeles, vehiculele Eco continuă să ofere caracteristicile clasice ale șasiului, cum ar fi robustețea, protecția împotriva coroziunii și o garanție de 10 ani împotriva ruginirii.

Toate vehiculele EcoGeneration sunt, de asemenea, echipate cu sistemul telematic de remorcă TrailerConnect® CTU de la Schmitz Cargobull ca standard.

La încărcare și descărcare, EcoFLEX se comportă la fel ca orice semiremorcă cu prelată în operațiunile de transport de zi cu zi.

Noul vehicul se pretează atât pentru încărcarea din spate, cât și pentru cea laterală. Asigurarea, încărcarea și descărcarea mărfii pot fi efectuate ca de obicei, fără nicio operațiune suplimentară.

La lansarea oficială din România, au avut amabilitatea să ne ofere interviuri Constantin Burcioi, Director Comercial Schmitz Cargobull România, Matthias Muffert, Head of Product Management Product Line General Cargo Schmitz Cargobull AG, George Badea, Regional Product Manager Schmitz Cargobull, și Sven Kruse, Product Manager Product Line General Cargo Schmitz Cargobull.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.