VIDEO. MAN - cele mai noi camioane și vanuri 2024 Recomandat

VIDEO. MAN - cele mai noi camioane și vanuri 2024

Producătorul german de vehicule comerciale MAN TRUCK & BUS și-a prezentat cele mai noi camioane, vanuri și autobuze în cadrul unui eveniment cu aproximativ 200 de jurnaliști, care a avut loc, la începutul lunii iulie 2024, la Saalfelden, în Austria. Prezentările au precedat ediția din această toamnă a târgul de vehicule comerciale IAA Hanovra.

Focusul test drive-urilor din stațiunea situată în Alpii austrieci a fost pe decarbonizarea transportului rutier de mărfuri. Pentru prima dată, jurnaliștii au avut oportunitatea de a testa camioane cu propulsii electrice, pe hidrogen și diesel de ultimă generație și să facă o comparație directă.

Noul eTruck
Unul din două camioane MAN înmatriculate în Europa ar trebui să fie electric până în 2030. În acest sens, producătorul de vehicule comerciale s-a poziționat cu un portofoliu puternic și flexibil din gama eTruck, care va fi prezentat în întreaga sa gamă la IAA Transportation 2024. Noul camion electric permite mai mult de un milion de variante configurabile, atât pentru transportul pe distanțe lungi și distribuție, cât și pentru utilizare municipală sau specializată.
MAN înregistrează o cerere enormă pentru noul eTruck. Aproximativ 2.000 de vehicule MAN eTGX și MAN eTGS au fost deja solicitate sau comandate de la începutul vânzărilor la sfârșitul anului 2023.

Reducerea consumului
MAN Lion face un salt puternic în anul model 2025 la IAA Transportation 2024 - cu o eficiență și confort la volan și mai mari. Accentul inovațiilor este pe reducerea consumului de combustibil cu până la 3,7%. Inginerii MAN au realizat acest lucru în principal cu ajutorul noului tren de propulsie PowerLion D30 și a măsurilor aerodinamice.

Motor pe hidrogen
MAN Truck & Bus va fi primul producător european de camioane care va lansa o serie mică echipată cu un motor cu ardere pe hidrogen. Seria inițială planificată de aproximativ 200 de unități va fi livrată clienților din Germania, Olanda, Norvegia, Islanda și anumite țări non-europene începând cu 2025. Cunoscut sub numele de "MAN hTGX", acest vehicul oferă o opțiune alternativă de propulsie cu emisii zero, concepută pentru aplicații specializate, cum ar fi transportul greu pentru construcții, transportul de cisterne sau transportul de lemn.

Modelul anului 2025
Vanul MAN TGE va primi o actualizare extinsă a funcționalităților și interiorului începând cu modelul anului 2025. "Camionul dintre vanuri" face astfel cel mai mare salt tehnologic din istoria sa. Furgonul de la MAN Truck & Bus primește o arhitectură complet nouă a rețelei de bord. O nouă generație de unități de control îndeplinește cerințele mai ridicate de securitate cibernetică, pe de o parte, și crește semnificativ siguranța activă și pasivă pentru șoferi și alți participanți la trafic cu ajutorul noilor sisteme de asistență la condus, pe de altă parte.

MAN Charge&Go
MAN Truck & Bus va prezenta pentru prima dată, la IAA Transportation (17-22 septembrie 2024, Hanovra) noul serviciu de încărcare MAN Charge&Go. Serviciul este destinat utilizatorilor de camioane electrice și, în viitor, și autocare electrice. Soluția pentru încărcare publică funcționează inter-branduri și este, prin urmare, interesantă și pentru flotele mixte. Clienții MAN Charge&Go pot planifica încărcarea vehiculelor lor, plăti la stația de încărcare și beneficia de o factură colectivă la sfârșitul lunii.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.