SCANIA DĂ AFARĂ 5.000 DE ANGAJAȚI Recomandat

SCANIA DĂ AFARĂ 5.000 DE ANGAJAȚI

Ca urmare a scăderii accentuate a vânzărilor, Scania a decis să concedieze 5.000 de angajați, la nivel global.

Criza provocată de coronavirus a dus la o scădere accentuată a veniturilor companiei suedeze producătoare de vehicule comerciale. Deși, în prezent, nu este posibil să se prevadă lungimea și severitatea modului în care criza va afecta operațiunile de afaceri ale Scania, este de așteptat ca cererea pentru produsele sale să rămână mai mică pentru o perioadă de timp. Prin urmare, Scania intenționează să își reducă forța de muncă la nivel global. Criza a determinat necesitatea unei revizuiri ample a numărului de consultanți și angajați, precum și o reexaminare structurală a unor părți selectate ale operațiunilor sale industriale și comerciale.

Pachetele de sprijin pentru munca de scurtă durată la care compania, guvernele, sindicatele și angajații au mers împreună au contribuit la reducerea impactului și a sferei acestor reduceri de personal pe termen lung.
Reprezentantul sindical al Scania în Consiliul de Administrație și membrii Bordului Executiv împărtășesc o perspectivă comună asupra situației cauzate de criză și colaborează la identificarea soluțiilor pentru reducerile de costuri, fără a exclude concedierile de personal. De asemenea, există un acord privind necesitatea dobândirii de noi abilități și competențe pentru a face față tranziției la noile tehnologii și la noi modele de afaceri.
„Criza Coronovirus ne obligă să ne reducem nivelul de activitate și asta înseamnă că estimăm că avem cu peste 5.000 de angajați la nivel global mai mult decât este necesar. Aceasta include o revizuire a până la 1.000 de poziții de conducere de la sediul nostru din Södertälje", a declarat președintele și CEO-ul Scania, Henrik Henriksson. „Evaluarea noastră este că va dura mult până când cererea pieței va atinge nivelurile anterioare crizei și, prin urmare, trebuie să adaptăm organizația la noua situație încă din acest an. Acestea vor fi măsuri la nivelul întregii companii și nu sunt excluse notificările formale privind concedierile. Măsurile includ, de asemenea, părți din Scania care, în mod normal, nu sunt afectate de modificările pe termen scurt ale volumului producției.", a afirmat Henrik Henriksson.
„Pentru angajații din producție avem deja instrumente pentru a face față variațiilor pe termen scurt ale cererii, cum ar fi banca noastră de timp și angajarea temporară, precum și un mod de lucru care generează continuu câștiguri în eficiență. Datorită acestor instrumente, estimăm că vom putea face față posibilelor reduceri de personal prin procesele noastre normale”, a spus Michael Lyngsie, reprezentantul angajaților în Consiliul de Administrație.
Întrucât cererea pieței globale în viitorul previzibil este de așteptat să fie mai mică, există un exces de personal în organizația globală de vânzări și servicii. Nivelul inferior de activitate al companiei afectează, de asemenea, mai multe părți ale organizației sediului central, inclusiv cercetarea și dezvoltarea. Pentru a atinge economiile generale necesare și substanțiale de costuri, în perioada 2020 și 2021, conducerea executivă lucrează împreună cu reprezentanții sindicali la diferite măsuri de reducere a costurilor, printre care și reducerea numărului de consultanți.
„Ca întotdeauna, la Scania, ne vom strădui să minimalizăm efectele pentru angajații noștri și în aceste momente dificile. În sindicatele celor din conducere, pledăm pe deplin pentru renunțarea la consultanți”, a explicat Lisa Lorentzon, reprezentanta angajaților în Consiliul de Administrație. "Acest lucru necesită transferul competențelor și abilităților necesare personalului permanent al Scania -care face parte din acordul nostru colectiv local- pentru a asigura supraviețuirea companiei pe termen lung.", a adăugat Lisa Lorentzon.
Conducerea și sindicatele vor iniția acum discuții pentru a supraveghea situația personalului la nivel organizațional.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.