Raport Anual Scania: 2018, an de creștere continuă Recomandat

Raport Anual Scania: 2018, an de creștere continuă

2018 a reprezentat un an de creștere continuă și de recorduri în multe domenii, în timp ce Scania a realizat cea mai mare tranziție industrială din istoria companiei.

Rezumatul întregului an 2018.
• Venitul operațional a fost de 13.832 milioane SEK.
• Vânzările nete au crescut cu 11%, ajungând la 137.126 mii SEK.
• Începând cu exercițiul financiar 2018, prezentarea raportului de venit a fost ajustată pentru a se alinia grupului Volkswagen (inclusiv perioadele comparative).

Explicațiile lui Henrik Henriksson, președinte și CEO
"2018 a fost un an de creștere continuă și de recorduri în multe domenii, în timp ce am realizat cea mai mare tranziție industrială din istoria companiei. Livrările de camioane, autobuze și autocare, precum și motoarele au atins cele mai mari niveluri din istorie, la fel și volumul de servicii. Vânzările nete ale companiei Scania au fost de 137,1 miliarde SEK, o creștere de 11% față de anul precedent. Câștigurile au crescut la 13.832 m SEK, ceea ce ne-a oferit o marjă de operare de 10,1%.
Volumul mai mare al vânzărilor de vehicule și al serviciilor a avut o contribuție pozitivă, în timp ce costurile de producție mai mari și întreruperile din lanțul de aprovizionare au afectat negativ câștigurile. Odată cu mutarea producției în America Latină, în primul trimestru al anului 2019, vom fi terminat tranziția globală la noua generație de camioane a Scania. Această etapă finală va duce la anumite limitări în ceea ce privește flexibilitatea și capacitatea sistemului nostru global de producție. În general, există o cifră de cost mai mare decât cea normală pentru producția noii generații de camioane. Au fost introduse măsuri de normalizare a nivelului costurilor.
Serviciile oferite de Scania sunt îmbunătățite în mod continuu cu ajutorul datelor provenite de la peste 360.000 de vehicule conectate. Veniturile din servicii au crescut cu 12% în 2018, până la un record record de 26,6 miliarde SEK. Serviciile Financiare au raportat venituri la un nivel record.
Ordinele de rezervare pentru camioane au scăzut cu 12% în 2018 față de nivelul din perioada anterioară anului. Cererea în Europa rămâne la un nivel bun. În America Latină, redresarea Braziliei progresează. În Asia, rezervările au scăzut în 2018 față de anul trecut, datorită Orientului Mijlociu. Cererea, în Eurasia, rămâne puternică, chiar dacă ordinele de rezervare au scăzut într-o oarecare măsură în Rusia spre sfârșitul anului. Autobuzele și autocarele sunt, de asemenea, afectate negativ de un aport mai mic de ordine în Orientul Mijlociu, dar ordinele de rezervare sunt în general în concordanță cu anul trecut. În domeniul de activitate al motoarelor, cererea este puternică pe toate segmentele. În 2018, rezervările pentru comenzi au fost afectate pozitiv de un efect de pre-cumpărare în Europa ".

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.