În martie, România a înregistrat o scădere de 37,6% a înmatriculărilor de vehicule comerciale

În martie, România a înregistrat o scădere de 37,6% a înmatriculărilor de vehicule comerciale

Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a anunțat situația înmaticulărilor de vehicule comerciale statele mebre în luna martie și, cumulat, în primele trei luni ale anului.

Potrivit datelor, citate de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA), la nivelul lunii martie din 2020, înmatriculările de vehicule comerciale în UE au fost cu 47,3% mai mici decât în luna similară a anului 2019, aceasta fiind a treia lună consecutivă de scădere din acest an. În total, în UE27 au fost înmatriculate, în prima lună de primăvară a acestui an, 105.196 de unităţi, cu 94.597 de unităţi mai puţine decât în aceeaşi perioadă din anul precedent.
Defalcat, grupul ţărilor EU14 a consemnat, în intervalul analizat, o scădere de 49%, în timp ce ţările nou intrate (EU12 - fără Malta), un recul de 35,5%. În acest context, România a înregistrat o scădere de 37,6% fata de luna martie din 2019.
Ca urmare a datelor pe luna martie, pe ansamblul primului trimestru din acest an, vehiculele comerciale consemnează o contracţie generală (UE27) de 23,2%. Defalcat, grupul ţărilor EU14 a înregistrat o scădere de 23%, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior, în timp ce statele nou intrate (EU12) una de 25%.
În acest context, România a consemnat o diminuare de peste o treime (33,3%).
În interiorul acestor cifre, există segmentul vehiculelor comerciale uşoare, de sub 3,5 tone, care a înregistrat în UE, în martie, o scădere de 49,8% faţă de martie 2019, în România declinul fiind de 24,8%.
După primele trei luni ale acestui an, acest segment înregistrează, pe ansamblul Uniunii, o scădere totală de 23,1% (respectiv 23,5% EU14 şi 19,9% în EU12).
În acelaşi timp, România consemnează în aceeaşi categorie, la trei luni, un minus de 21,2% faţă de perioada similară din 2019.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.