GRUPUL MHS DEVINE IMPORTATOR EXCLUSIV AL VEHICULELOR MILITARE RHEINMETALL Recomandat
- Scris de Administrator
- Imprimare
Grupul MHS, prin MHS Truck&Bus, reprezentând de peste 11 ani brandul MAN în România, a devenit, începând din iunie 2018, importator exclusiv şi partener de service al vehiculelor militare Rheinmetall MAN în România.
Vehiculul militar 42M 6x6 BB din clasa HX
Primul model importat este vehiculul militar 42M 6x6 BB din clasa HX prezentat, la mijlocul lunii iulie 2018, în cadrul unui eveniment organizat de MHS Truck&Bus și Rheinmetall MAN Military Vehicles GmbH (RMMV).
"Noul parteneriat urmărește să beneficieze de infrastructura complexă pe care grupul MHS o deţine în întreaga țară –reţeaua de service-uri, punctele de vânzare, stocul de piese de schimb existent în reţea", a declarat Michael Schmidt, președintele MHS Group.
Rheinmetall nu este la prima prezentare a unui vehicul militar din familia HX în România. În urmă cu câteva luni, Rheinmetall a expus un camion din familia HX (o configurație 8x8, de data aceasta) în poligonul de teste de la Moreni.
"Rheinmetall este partenerul de încredere al armatelor din întreaga lume. Multe state NATO au decis să aleagă gama noastră de camioane HX și TG. România urmează și ea să se decidă pentru ce tip de vehicule va opta. Sperăm să putem convinge prin avantajele camioanelor noastre TG și HX", a declarat Florian Naggies, director de vânzări în cadrul RMMV.
Începând din 2010, dezvoltarea, producția și vânzarea acestor familii de produse a fost preluată de MAN Military Vehicles (MMVS), un joint-venture între MAN și Rheinmetall.
Logistica asigurată de MAN
Prezentă la conferința de presă, Claudia Iordache, Director Executiv al MHS Truck&Bus a vorbit despre infrastrutura și logistica grupului în România. Ea a reaminit faptul că firma MHS Truck&Bus deține opt ateliere de reparații în toată țara și, de asemenea, cinci service-uri partenere. Acestea vor putea fi folosite în contextul în care MHS Truck&Bus va fi și partener de service al vehiculelor militare Rheinmetall MAN în România. „Suntem distribuitori ai brandurilor MAN în România de 11 ani. Anul trecut, chiar dacă piața s-a contractat cu 25%, noi am reușit să creștem cu două procente. Din luna iunie, grupul MHS, prin MHS Truck&Bus a devenit importator exclusiv al vehiculelor militare Rheinmetall MAN în România”, a precizat Claudia Iordache, Director Executiv al MHS Truck&Bus.
Proces de adaptare a modelelor HX și TG
Pe lângă avantajele tehnice standard cu care vin echipate, din 2017 a început și un proces de adaptare a modelelor HX și TG care să țină cont de specificitățile geografice locale și ale armatei române. Evenimentul este un pas din această strategie de adaptare a produselor Rheinmetall-Man, astfel încât contribuția locală să aibă o pondere cât mai consistentă în viitorul program de echipare a armatei române cu aceste vehicule.
"Evenimentul de astăzi dedicat furnizorilor este una dintre măsurile noastre de a integra cât mai mult contribuția industriei românești în viitorul program de producție de camioane", a mai precizat Naggies.
Vehiculele de transport, special create și adaptate local, joacă astăzi un rol cheie în succesul misiunilor tactice. Pentru Rheinmetall, aceste vehicule nu sunt simple transportoare, ci suportul vital pentru forțele desfășurate în teren.
Pentru armatele NATO pe care le echipează, transportoarele RMMV și-au dovedit deja capacitățile extraordinare de protecție și mobilitate în teatrele de operațiuni.
Bazate pe MAN Trucknology
În prezent, vehiculele militare ale Rheinmetall se bazează pe așa-numitele serii MAN Trucknology. Familia de vehiculele HX respectă întru totul standardele NATO.
Sistemele HX construite de Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV) sunt unele dintre cele mai durabile, versatile și eficiente din punct de vedere economic din clasa lor. Toate configurațiile din familia de vehicule militare HX -de la 4x4 până la 10x10- au fost concepute având ca prioritate mobilitatea. Pot fi alimentate cu mai multe tipuri de carburant, pot opera într-o gamă largă de tipuri de climă și pot fi echipate cu module de protecție suplimentare sau chiar module cu armament pentru protecție proprie.
Modelele din familia HX sunt printre cele mai larg utilizate la nivel mondial, în operațiuni extrem de variate. Lista actuală a țărilor care au achiziționat configurații din clasa HX cuprinde Germania, Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă, Danemarca, Norvegia și Suedia, fapt care oferă Rheinmetall un avantaj important în materie de interoperabilitate și logistică.
Rheinmetall intenționează să asambleze și în România, la Uzina Automecanică Moreni (UAM), camioane militare din familia HX, în funcție de comenzile pe care statul român le-ar putea da.
Context
Evenimentul vine în contextul în care Ministerul Apărării a lansat o licitație uriașă, de peste 3,4 miliarde de lei pentru achiziția a 3.265 de platforme multifuncționale pe roți - autocamioane militare, autocisterne, autofurgoane, autotractoare, remorci și semiremorci pentru dotarea Armatei. Contractul-cadru ar urma să aibă o durată de șapte ani și va presupune ca firmele căștigătoare să integreze, după o primă etapă, producția platformelor multifuncționale în țară.
Articole înrudite
- MAN a livrat primul camion TGX de 40 de tone, complet electric
- Marii producători, avertisment dur: Facem camioane electrice, dar NU avem unde să le încărcăm
- MAN oferă o perspectivă asupra portofoliului de camioane electrice la IAA
- Un camion MAN autonom a parcurs 10 kilometri pe o autostradă în Germania
- MAN începe testarea camioanelor fără șofer pe o autostradă lângă Munchen