VIDEO. Ungaria. Polițiști de frontieră, arestați de mascați pentru șpaga luată de la șoferi de camion Recomandat

VIDEO. Ungaria. Polițiști de frontieră, arestați de mascați pentru șpaga luată de la șoferi de camion

Doi polițiști de frontieră, care au fost arestați pentru infracțiunea de luare de mită, sunt cercetați de Parchetul Regional de Investigații Debrețin, scrie cotidianul maghiar Nepszava, care citează un comunicat al parchetului.

Cei doi polițiști de frontieră au fost arestați imediat după ce i-au cerut unui șofer de camion 1.500 de euro, ca să-l lase să treacă granița în România.

În septembrie 2022, cei doi polițiști de frontieră efectuau servicii de gestionare a pașapoartelor la punctul de trecere a frontierei din Ártánd, când, la ora 23.00 un camion german a solicitat ieșirea din Ungaria, spre România.

Șoferul i-a predat documentele polițistului de frontieră, care, după ce a tras camionul deoparte, a spus că a observat atâtea deficiențe în actele vehiculului încât va trebui ca șoferul să plătească o amendă în jur de 4.000 de euro, iar apoi i-a sugerat că „s-ar putea rezolva cu 1.500 de euro”.

Cei doi șoferi din echipaj care au solicitat trecerea au contestat că au existat nereguli în ceea ce privește vehiculul și actele, așa că nu au vrut să plătească.

Ei au spus că au doar 500 de euro, cu care polițștii de frontieră s-ar fi mulțumit, dar nu au vrut să-i predea.

Polițistul de frontieră a spus în repetate rânduri că el și colegul său vor avea voie să treacă în România doar dacă plătesc, iar apoi au fost ținuți să aștepte, fără să se ia nicio măsură împotriva lor.

Atunci șoferii au sesizat poliția maghiară.

După aproape două ore, la sugestia polițiștilor, cei doi șoferi i-au dat polițistului de frontieră 300 de euro și 70.000 de forinți, în ciuda faptului că nu exista un temei legal pentru reținerea lor și aplicarea amenzii, iar după ce funcționarul a spus că tot trebuie să-i sancționeze, încă 200 de lei.

Polițiștii de frontieră au permis apoi camionului să treacă granița, dar datele de trecere specifice nu au fost consemnate în registru.

Numai că în același timp au apărut mascații și cei doi vameși au fost reținuți pe loc.

Parchetul a dispus reținerea celor doi făptuitori, i-a audiat în calitate de suspecți, iar apoi cei doi au fost arestați.


VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.