VIDEO. Șoferii de camion așteaptă 7-8 zile pentru a intra în țară din Ucraina Recomandat

VIDEO. Șoferii de camion așteaptă 7-8 zile pentru a intra în țară din Ucraina

Cozile de camione la intrarea în România dinspre Ucraina au ajuns la 50 de kilometri, la punctul de trecere a frontierei Siret.

Şoferii profesioniști români şi străini care transportă cereale, zahăr sau ulei sunt nevoiţi să aştepte la coadă peste o săptămână în condiţii grele.

Ei se plâng de birocraţia românească şi de corupţia ucrainenilor.

În coada de camioane care încearcă să intre în România din Ucraina, sunt mai mulți șoferi din Brăila și Prahova. Pregăteau ceva de mâncare și s-au bucurat că au avut cui să își verse amarul.

Și șoferii străini se plâng de condițiile în care sunt nevoiți să aștepte.

„Sunt gruzin din Gruzia. Duşuri, toalete nu sunt. Uitaţi-vă, nu există nicio toaletă nicăieri. Nici sălbaticii din Papuasia nu umblă aşa. Nu este bine aşa, băieţi.”

Directorul Centrului de afaceri ucraineano-român din Cernăuți spune că soluția ar fi suplimentarea numărului de funcționari vamali.

Autoritățile române și ucrainene susțin că au luat măsuri pentru fluidizarea importurilor de cereale pe cale terestră din Ucraina.

În urmă cu trei săptămâni, premierii celor două țări au deschis un nou punct de trecere a frontierei cu Ucraina între Vicovu de sus și Crasna, dar pe acolo nu pot trece camioane încărcate întrucât nu există infrastructura necesară.


STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC


CAMION FEST OCTOMBRIE 2022

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.