VIDEO. Primele camioane cu cereale din Ucraina au tranzitat Polonia Recomandat

VIDEO. Primele camioane cu cereale din Ucraina au tranzitat Polonia

Primele convoaie cu produse agricole din Ucraina au tranzitat, ieri, Polonia, după acordul dintre Varşovia şi Kiev privind reluarea transporturilor de cereale ucrainene.

Camioanele au ajuns lângă frontiera cu Germania şi de acolo au pornit mai departe spre Olanda.

Transporturile sunt sigilate, monitorizate prin GPS şi însoţite de maşini ale autorităţilor fiscale din Polonia.

Polonia, Ungaria și Slovacia au interzis în weekend-ul trecut importul de cereale din Ucraina, iar Comisia Europeană a calificat aceste măsuri comerciale unilaterale drept inacceptabile.

Polonia și Ungaria au decis interzicerea importurilor de cereale și alte produse alimentare din Ucraina, pentru a-și proteja sectorul agricol, au anunțat sâmbăta trecută, guvernele celor două țări.

Ministerul Agriculturii din Slovacia a avertizat că a epuizat toate opţiunile juridice de a reglementa importurile din Ucraina şi a menţine în acelaşi timp „coridoarele solidarităţii”.

Acestea erau destinate iniţial pentru exporturile de cereale ucrainene spre ţări terţe, însă cantităţi mari au ajuns în silozuri europene, destabilizând piaţa în state UE.

„Măsuri suplimentare, mai stricte, pentru a reglementa importurile de mărfuri din Ucraina trebuie să fie introduse la nivel guvernamental”, a subliniat ministerul.

Decizia unilaterală de a interzice importurile de cereale ucrainene "nu este acceptabilă", a transmis luni Comisia Europeană, care a spus că "a cerut informaţii suplimentare autorităţilor competente pentru a putea evalua aceste măsuri", mai ales fundamentele lor juridice.


ETC IVECO GALATI


STAREA TRANSPORTURILOR-RADU DINESCU

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.