VIDEO: Peste 300 de șoferi profesioniști români, blocaţi, fără mâncare, la graniţa Italiei cu Slovenia Recomandat

VIDEO: Peste 300 de șoferi profesioniști români, blocaţi, fără mâncare, la graniţa Italiei cu Slovenia

Peste 300 de șoferi profesionisști români au rămas blocați fără mâncare și apă la granița Italiei cu Slovenia, timp de 48 de ore.

La Gorizia și Fernetti, autoritățile slovene au interzis intrarea în țară pentru camioane.
Mai mulți șoferi care sunt blocați acolo au lansat apeluri disperate și susțin că doar camioanele înmatriculate în România sunt blocate.
Șoferii români susțin că ungurilor, italienilor și slovenilor li se acorda drept de trecere.
Ieri seara, cativa șoferi români care au cerut explicatii, la limita rabdării, au fost bruscati de catre autoritati.
Există zvonuri, neconfirmate pentru moment, că unul dintre șoferii români chiar a fost bătut la Fernetti de către cei de la politie.
Oamenii respectivi in proportie de 90% fac curse tur retur Italia-Romania și nu dețin in camioane suficiente provizii de apa și mancare pentru a putea rămâne încă o perioadă de timp acolo.
Sunt sute de camioane frigorifice care riscă să piardă mărfurile având în vedere că motorina ce asigură rularea motoarelor la agregatele frigorifice este pe terminate.
În dimineața zile de 15 martie, orele: 11:50, Ambasada României din Slovenia a transmis un comunicat către șoferii de camion blocați în vămile slovene:
"Rugăm șoferii blocați la punctele Fernettici/Sezana, Gorizia/Vrtojba să alcătuiască liste cu numărul camioanelor și localitatea de destinație din România.
Menționăm că Ministerul Transporturilor are nevoie de aceste informații pentru a gestiona, împreună cu autoritățile statelor tranzitate de dumneavoastră, escorta convoaielor."
Acest comunicat vine la 4 ore după un altul al aceleiași Ambasade:
"Rugăm șoferii români blocați la punctele de frontiera sloveno-italiană, puntele de trecere Fernettici/Sezana și Gorizia/Vrtojba, să se organizeze în așa fel încât să poată prelua apa și alimentele pe care le vom distribui, în aprox. două ore, Consulatul General de la Trieste (la Fernettici) și respectiv Ambasada de la Ljubljana (la Vrtojba). Vă mulțumim anticipat pentru colaborare!".
La 14,30, pe 15 martie, Ambasada României în Slovenia a anunțat că, în urma negocierilor cu autoritățile din acea țară s-a ajuns la un compromis: "ATENȚIE!!!
În primul convoi de la Gorizia pleacă doar cei care au suficient combustibil pentru a traversa Slovenia. Nu se va opri până la Lendava!!!
Cei care nu au suficient combustibil vor pleca cu următorul convoi."

https://www.facebook.com/TirMagazin/videos/3038830712846246/

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.