VIDEO O româncă a murit după ce autocarul în care se afla a lovit un parapet

VIDEO O româncă a murit după ce autocarul în care se afla a lovit un parapet

Accident foarte grav în dimineața zilei de joi, 15 august, în zona Verona. În jurul orei 8.20, pe terasamentul Attiraglio, în apropiere de Parona, un autobuz de pe ruta 93, care venea dinspre Verona în direcția Valpolicella, a părăsit carosabilul din cauze care sunt încă în curs de stabilire, invadând banda opusă și izbindu-se de un zid. Un pasager - o femeie în vârstă de 49 de ani de origine română - a murit; alte șase persoane, inclusiv șoferul, au fost rănite.

Răniții și victima
S-a cerut imediat ajutor și intervenția pompierilor, care au sosit la fața locului cu trei echipaje din Verona pentru a elibera răniții din tablă. Cei șase au fost transportați la spitalele din Borgo Trento, Negrar și Villafranca. Nimic de făcut în schimb pentru femeia care stătea în spatele șoferului: rănile erau prea grave. Ea a murit la scurt timp după accident. Victima se numea Lacrimioara Radulescu, ar fi împlinit 49 de ani la sfârșitul lunii, locuia în Sommacampagna și tocmai fusese găzduită de doamna pentru care era îngrijitoare în Parona.

Condoleanțe

„Îmi exprim condoleanțele mele și ale întregii comunități din Veneto familiilor victimei și răniților implicați în acest eveniment dramatic. Este o tragedie care afectează profund regiunea noastră. Sunt alături și urmăresc starea răniților, care se confruntă cu acest moment dificil în spitale. În acest moment, doi dintre răniți sunt spitalizați la Verona în cod roșu și alți cinci în cod galben, în diferite spitale învecinate”, a declarat președintele regiunii Veneto, Luca Zaia.

„Accidentul de la Parona pune încă o dată în lumină problema extrem de gravă a carnagiului rutier”, a subliniat Alberto Pallotti, președintele național al Asociației Unitare a Familiilor și Victimelor Accidentelor Rutiere.

Autobuzul și telefonul mobil al șoferului, confiscați

Între timp, se efectuează deja anchete pentru a determina cauzele și dinamica exactă a accidentului. „Lucrăm la reconstituirea gravului accident rutier de la Parona din Verona, cu decesul unui pasager aflat la bordul autobuzului care a ieșit de pe șosea, de comun acord cu procurorul Alberto Sergi. În ceea ce privește cauzele, nicio ipoteză nu prevalează în acest moment. Autobuzul și telefonul mobil al șoferului, care este în prezent spitalizat la Polo Confortini și a cărui viață nu este în pericol, au fost confiscate. Cruciale vor fi imaginile interne ale camerelor de supraveghere video pe care ATV le va pune la dispoziția departamentului de investigare a accidentelor în următoarele ore”. Acesta este comentariul comandantului poliției locale din Verona, Luigi Altamura, care urmărește activitățile operatorilor care sunt în curs de redeschidere a drumului la mai bine de șase ore după accident.

Video AICI



MAN PRE-IAA AUSTRIA


SCHMITZ PRE-IAA 2024

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.