Poliția austriacă a detectat pericol major la un camion românesc! Recomandat

Poliția austriacă a detectat pericol major la un camion românesc!

Un camion-cisternă încărcat cu peste 10.000 de kilograme de azot lichid a fost oprit în landul Carintia din Austria din cauza unor probleme grave la sistemul de frânare. Autoritățile au constatat că frânele erau manipulate și defecte, punând în pericol siguranța traficului rutier. Incidentul a avut loc joi, 26 septembrie, în cadrul unui control internațional amplu, desfășurat la punctul de control rutier din Arnoldstein, Carintia, în jurul orei 14:00.

Polițiștii au oprit un camion-cisternă cu numere de înmatriculare italiene, condus de un șofer român în vârstă de 57 de ani. Camionul transporta 10.820 de kilograme de azot lichid, un gaz extrem de periculos din cauza temperaturilor extrem de scăzute la care este depozitat.
La o inspecție amănunțită efectuată de către specialiștii de la Biroul Guvernului Regional din Carintia (Departamentul pentru autovehicule și tehnologie auto) și de către poliția departamentului de transport, au fost descoperite probleme grave la sistemul de frânare al camionului.
Principala problemă constatată a fost o pierdere masivă de aer la nivelul cuplajului conductei de aer a frânei, cauzată de un dispozitiv suplimentar montat necorespunzător. Acest dispozitiv defect reducea semnificativ capacitatea de frânare a camionului și, în cazul unei deteriorări suplimentare, frânele ar fi putut ceda complet, provocând un accident grav.

Defecțiuni suplimentare și măsuri luate
Pe lângă problemele la frâne, autoritățile au constatat și alte defecțiuni la sistemul de iluminare al vehiculului, ceea ce a ridicat și mai multe semne de întrebare cu privire la starea tehnică a camionului. Având în vedere gravitatea situației, poliția a decis să ia măsuri imediate: plăcuțele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare ale camionului au fost reținute temporar, iar șoferului i s-a impus plata unei garanții de securitate în valoare de câteva mii de euro.
(ziarulromeanesc)


GEORGE NIȚĂ STAREA TRANSPORTURILOR


FORD TRUCKS LANSARE F-LINE
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.