VIDEO. Klaus Iohannis: "Avem o strategie de vaccinare anti-Covid" Recomandat

VIDEO. Klaus Iohannis: "Avem o strategie de vaccinare anti-Covid"

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți seara, după ședința pe care a avut-o la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban, șeful DSU Raed Arafat și mai mulți oficiali din Sănătate, că România are o strategie de vaccinare anti-Covid, fiind desemnate inclusiv instituțiile responsabile pentru campania de imunizare.

Principalele declarații făcute de șeful statului:

- Bună seara. Am avut o nouă ședință de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei, cu accent pe pregătirea populației pentru vaccinarea anti-Covid-19.

- Întreagă Europă se află într-un moment dramatic, este evident că virusul se răspândește mult mai puternic decât în primăvară. Statele europene care peste vară au avut valori reduse de îmbolnăvire sunt acum în pragul unei mari crize sanitare.

- Până când nu vom avea un vaccin eficient nu există o altă soluție decât impunerea unor noi măsuri restrictive severe, pentru a plafona curba infectarilor. E singură strategie funcțională, adoptată de toate țările în care e o explozie de cazuri noi de îmbolnăvire. România se confruntă cu o situație extrem de complicată, iar restricțiile care au intrat în vigoare de ieri au un singur scop - protejarea populației și reducerea presiunii uriașe de pe sistemul sanitar.

- E imperativ să evităm blocarea spitalelor și să dăm o șansă la tratament celor bolnavi, fie că suferă de Covid-19 sau alte boli.

- Este absolut de înțeles că aceste măsuri nu sunt deloc populare, produc supărare și sunt greu de acceptat după un an în care am fost nevoiți să ne schimbăm radical modul de viață, iar existența noastră, a tuturor, a fost puternic afectată.

- Din păcate, am văzut că reglementările mai puțin restrictive s-au dovedit a fi mai puțin suficiente. E vorba de noi toți la un loc, lupta cu pandemia e un test al solidarității pe care suntem obligați să îl trecem.

- Veștile privind apariția cât mai rapidă a unui vaccin sunt bune în acest moment, dar trebuie să rămânem realiști și să înțelegem că mai sunt câteva etape până la vaccinarea propriu-zisă.
- România va beneficia în mod echitabil de acest vaccin, avem deja o strategie de vaccinare anti-Covid.

- Am discutat astăzi și de posibilitatea de stocare și distribuție pentru diferite tipuri de vaccinuri.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.