Video: Infractorii din diaspora, fără transport guvernamental gratuit Recomandat

Video: Infractorii din diaspora, fără transport guvernamental gratuit

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, să înceapă demersurile necesare repatrierii cetățenilor români din diaspora, însă în baza unei "selecţii riguroase".

El a precizat, la începutul ședinței de Guvern de joi, că a primit mai multe solicitări din partea unor români din Spania să fie ajutați să se întoarcă în țară.
"Am primit mai multe solicitări din Spania, din partea mai multor cetăţeni români, cetăţeni care au avut contracte de muncă, sezoniere, pe perioadă determinată, unele întrerupte la termen, altele întrerupte înainte de termen din cauza răspândirii epidemiei, care solicită să îi susţinem în revenirea în ţară. Cum am procedat şi în Italia, cu o verificare foarte serioasă din partea Ambasadei, a consulilor noştri, trebuie făcute liste cu astfel de cetăţeni care chiar au nevoie şi pot să respecte condiţiile de revenire în ţară şi, la fel, cum am procedat anterior, cu sprijinul Ministerului Transporturilor, al companiei TAROM, să reuşim să îi readucem, în ţară.
Repet! Aveți mare grijă, că ştiţi ce am păţit cu avionul de la Barcelona", a spus Ludovic Orban.

Să fie verificat "gradul de infracționalitate"
Premierul a mai precizat că "e vorba de o selecţie riguroasă, e vorba de cetăţeni români care într-adevăr au contracte, care sunt serioşi şi care, într-adevăr, merită întreaga noastră susţinere în vederea revenirii în ţară". El a adăugat că este important să fie verificat și "gradul de infracţionalitate".
La rândul său, ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus că poate să verifice "tot ceea ce intră în România". "La zborurile pe care le efectuăm din Spania sau alte țări europene solicităm în prealabil lista pasagerilor", a spus Vela.
"Este nevoie de o selecție riguroasă, este vorba despre cetățeni români care au avut contracte, care sunt serioși și care într-adevăr merită întreaga noastră atenție pentru a fi aduși în țară”, a declarat Orban.

Cazul "avionului de la Barcelona"
Reamintim că, pe data de 13 martie 2020, pasagerii unei curse aeriene care a aterizat la Timișoara, venind de la Barcelona, nu au fost supuși niciunui control de către reprezentanții DSP Timiş.
„La Barcelona, înainte să plecăm, ne-au luat temperatura la fiecare. Avionul a fost cam trei sferturi plin. Pe ici pe colo mai era câte un loc liber. Chiar am întrebat-o pe stewardesă dacă sunt probleme și ne-a spus că Timișoara nu e zonă de risc și că n-o să fie nicio problemă. Când am coborât din avion, înainte de locul unde polițiștii de frontieră verifică actele, erau două măsuțe cu multe hârtii pe ele, dar nu era nimeni. Nu ne-a întrebat nimeni nimic. Nimic, nimic. Doar cel care a verificat pașaportul m-a întrebat dacă am fost în altă țară decât Spania în ultimele 14 zile”, declara o pasageră din acel avion.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.