Video: Guvernul dă drumul la exportul de cereale prin Ordonanța Militară 9 Recomandat

Video: Guvernul dă drumul la exportul de cereale prin Ordonanța Militară 9

Ministrul de Interne Marcel Vela a explicat, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria, Ordonanța Militară nr.9, prin care se prelungește suspendarea unor zboruri și ridicarea interdicției exportului de cereale.

Declarațiile Ministrului de Interne:

-Evitați aglomerările, dacă mergeți la cumpărături și interacțiunea cu alte persoane. Nu mergeți în vizite și nu primiți oaspeți de Paște.

-Am ajuns la un acord cu BOR pentru a ne asigura că Lumina Sfântă ajunge la toți românii care își doresc asta.

-Vă asigur că MAI și structurile partenere nu se relaxează în această perioadă. Zilnic vor fi la datorie jandarmi, polițiști, pompieri și toți angajații altor unități partenere în această perioadă.

-Astăzi am semnat și am prezentat premierului ordonanța militară nr. 9.

-Am prelungit suspendarea zborurilor spre și dinspre Marea Britanie, SUA, Belgia, Olanda, Iran, Franța și Germania.

-Excepția la normele de izolare pentru navigatori. Dacă nu prezintă simptome ale Covid-19, toate echipajele îndeplinesc aceleași condiții ca șoferii camioanelor de marfă.

-O altă prevedere este legată de lucrătorii transfrontalieri de la frontiera cu Bulgaria, care sunt exceptați e la izolare dacă nu prezintă simptome ale Covid-19.

-Piețele rămân deschise și în această perioadă, cât timp sunt respectate ordonanțele militare.

-Interzicerea exportului de grâu și a unor produse derivate impusă în ordonanța anterioară își încetează valabilitatea. Nu mai e interzis acest export.

- Avem disponibile încă 13.254 de locuri de carantină. Carantina la domiciliu e valabilă în ultima fază, ceea ce nu este valabil acum.

El a explicat, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria, că a fost încheiat un nou acord cu Patriarhia Română potrivit căruia slujbele religioase se vor desfăşura sub îndrumarea BOR şi conform ordonanţelor în vigoare, fără participarea credincioşilor în biserici sau în curtea acestora.

“Slujbele religioase din noaptea de înviere se vor oficia cu respectarea îndrumărilor Bisericii Ortodoxe Române şi prevederilor din Ordonanţele militare privind reuniunile publice şi distanţarea fizică fără participarea credincioşilor în incinta, în curtea sau în apropierea lăcaşurilor de cult”, a declarat Vela.

Ministrul de Interne a precizat că pâinea în formă de prescuri, stropită cu agheasmă şi vin, numită Paşti (sfinţită joi, 16 aprilie 2020), va fi distribuită la domiciliul credincioşilor din toate parohiile de către personalul clerical şi voluntarii din parohie, vineri, 17 aprilie 2020, şi sâmbătă, 18 aprilie 2020, în intervalul orar 8,00 - 17,00, şi în prima zi de Paşti, între orele 6,00 - 12,00, la solicitarea credincioşilor.

De asemenea, în spitalele unde nu există preot de caritate, cadrele MAI aflate în misiune în noaptea de Înviere vor distribui Sfânta Lumină acestor unităţi, precum şi centrelor sociale şi centrelor de carantină.

“Structurile coordonate de către Ministerul Afacerilor Interne (Poliţie, Poliţie de Frontieră, Jandarmerie, Pompieri, Poliţie locală) şi cadrele Ministerului Apărării Naţionale vor asigura ordinea publică pe toată durata distribuirii Paştilor şi a Sfintei Lumini, precum şi respectarea reglementărilor prevăzute în ordonanţele militare privind eliminarea riscului de răspândire a noului coronavirus”, a mai spus Marcel Vela.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.