VIDEO. Cozi uriașe de camioane în Agigea, în zona portului Recomandat

VIDEO. Cozi uriașe de camioane în Agigea, în zona portului

Traficul înspre și dinspre port, în zona Agigea, acolo pe unde intră mașinile de mare tonaj, este un calvar.

La temperaturi de 30 de grade, șoferii stau la cozi kilometrice. Asta deși conducerea PSD a promis că „a identificat soluții”.

Azi, 10 august, coada se întindea cât vezi cu ochii. Tot podul nou din port, dar și drumul de până la el, era ocupat după-amiază de sute de camioane.

Promisiunea lui Grindeanu
Aglomerația teribilă din zonă a ajuns și în atenția ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, vice-președinte PSD, care anunța, pe 7 iulie 2022, identificarea a două suprafeţe de teren care pot fi utilizate ca parcare pentru TIR-urile care blochează acum Portul Constanţa. Ministrul a cerut managementului Portului să prezinte „un calendar asumat” pentru realizarea unei parcări de mare capacitate.

Sorin Grindeanu a scris, joi seară, pe Facebook că s-a interesat de problema TIR-urilor care blochează Portul Constanţa.

„Au fost identificate soluţii rapide pentru blocajul tirurilor din Portul Constanţa! În urma discuţiilor, de astăzi, dintre delegaţia Ministerului TransporturiIor şi directorul general al Portului Constanţa, Florin Goidea, cât şi în urma deplasării în teren, s-au identificat două suprafeţe în interiorul Portului care pot fi utilizate ca spaţii de parcare pentru tiruri în vederea defluirii traficului”, a anunţat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a solicitat şi „un calendar asumat” pentru o nouă parcare de mare capacitate.

Gata în 8 zile
După numai 8 zile, parcarea era gata. De parcă ar fi fost vorbiți, nu alta, ar spune gurile rele. APMC a anunţat noua parcare pentru camioane din zona Poarta 9 a Portului Constanţa. O parcare pe o suprafaţă de 34.000 de metri pătraţi care urma să fluidizeze traficul.

„Au fost finalizate lucrările de amenajare a noii parcări destinate TIR-urilor, aceasta fiind operaţională şi pregătită să preia din camioanele care sosesc în port cu marfă. Parcarea este situată în interiorul portului Constanţa, în zona Porţii 9, şi are o suprafaţă de 34.000 metri pătraţi. Aceasta va determina fluidizarea traficului de camioane în port şi evitarea aglomerărilor la porţile de acces în port”, a transmis CN APMC.

Intră în scenă Maricel Cîrjaliu
CN APMC a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că parcarea are o suprafaţă de 34.000 de metri pătraţi şi va determina fluidizarea traficului de camioane în port.

 „După finalizarea execuției parcării pentru TIR-uri din zona Poarta 9 a Portului Constanța, ieri am primit în vizită de lucru pe domnul George Vișan, director comercial C.N. Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța. Vizita sa a avut ca scop identificarea unui nou amplasament în vederea amenajării celei de-a doua parcări, destinată autovehiculelor de mare tonaj, care să ajute la fluidizarea traficului și evitarea aglomerărilor la porțile de acces în port. Împreună am reușit să identificăm câteva variante de locații urmând, ca după o analiză în amănunt, conducerea C.N. Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța să întreprindă acțiunile necesare pentru realizarea noului obiectiv. Continuăm să construim ÎMPREUNĂ.”, a scris acesta.


schmitz gotha video


schmitz ecoflex video

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.