VIDEO. C5. Drumul Național 2 - calitate africană la preț european Recomandat

VIDEO. C5. Drumul Național 2 - calitate africană la preț european

COLOANA A CINCEA. După ce i-am bătut la scor pe europeni la numărul de morți din accidente rutiere la milionul de locuitori: 92 la 45, i-am "masacrat" și pe bulgari, cu 92 la 81!

Scorul nu e inventat de noi ci apare negru pe alb în ultimul raport privind accidentele rutiere al Comisiei Europene.

Putem să ne mândrim cu faptul că suntem "bara-bara" cu africanii, care au apărut deja în România să ne învețe să marcăm drumurile.

Și chiar avem mare nevoie de ajutorul lui "Piedone Africanu"!

De exemplu, firma care a marcat DN2, București-Buzău, drum european de importanță majoră pe care are loc un adevărat carnagiu, a reușit să reinventeze linia dreaptă.

În viziunea ei, linia dreaptă nu mai este cea mai scurtă distanță între două puncte.

Linia dreaptă "patentată" de firma marcatoare este frântă și ondulată, așa cum se vede în videoclipul de mai jos.

Pentru această nouă teoremă a geometriei plane reinventate, există două posibile explicații.

Ori "doreii" de pe mașinile de marcaj sunt beți mangă pe tot timpul lucrului, ori patronul firmei a găsit soluția "destul de genială" de a deconta o cantitate suplimentară de vopsea și de manoperă.

E important de spus că aceste linii drepte-frânte se întind pe mulți kilometri, pe ambele sensuri de circulație, atât în interiorul cât și în exteriorul localităților.

Și, ceea ce este cel mai important, aceste așa-zise "marcaje rutiere" sunt pe asfalt neted ca în palmă, drept, nelăsat. Deci este vina exclusiv a marcatorului!

Lucrările au fost executate anul trecut. Iar beneficiarul acestor "minunății", DRDP București, avea tot timpul din lume și obligația de a pune firma Metalbac să șteargă marcajele și să le refacă în mod corespunzător.

Dar, având în vedere că interesu' angajaților CNAIR poartă fesu', iar fesu' îl dă Metalbacu', nu este de mirare că marcajele au ajuns de râsul curcilor. Dar nu al păsăroiului din Bacău, care de 10 ani este cocoșul curții marcajelor din CNAIR!

În loc de concluzie: Le recomandăm celor de la Metalbac, autorii liniei drepte-frânte, să revină la geometria euclidiană cu ajutorul neprețuit al colegilor africani prezenți deja în România! Să schimbe Moldoveanu cu Africanu!


Scurtă precizare
După publicarea pamfletului pe site, am primit din partea lui Andrei Handaric, directorul Metalbac & Farbe un text greu inteligibil din care putem scoate o singură afirmație concretă: "liniile drepte-frânte din localitatea Spătaru [...] sunt ale Metalbac, însă liniile șui [...] din Movilița nu sunt făcute de Metalbac".
Handaric nu spune și cine este cealaltă firmă care și-a bătut joc de banii publici prin marcajele rutiere de pe DN2, București-Buzău.
În loc de concluzie: Îl rugăm pe directorul Metalbac să nu ne mai trimită spre publicare pseudo-pamflete cu informații false și idei neinteligibile. Promitem că nici noi nu ne vom apuca să marcăm drumurile naționale din România cu linii drepte-frânte!


Genul programului: PAMFLET!
Coloana a cincea este o rublică de pamflet și trebuie tratată ca atare.
Le mulțumim tuturor prietenilor noștri care ne sprijină cu informații de calitate premium.
Îi rugăm pe toți cei care vor să ne trimită informații, documente, fotografii sau videoclipuri să ne contacteze prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII E06


HOLLEMAN AGABARITIC

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.