UNTRR - PENTRU TRANSPORTUL ȘOFERILOR PROFESIONIȘTI LA CAMIOANE Recomandat

UNTRR - PENTRU TRANSPORTUL ȘOFERILOR PROFESIONIȘTI LA CAMIOANE

UNTRR solicită Guvernului măsuri care să permită transporturile rutiere de persoane efectuate de operatorii români de autocare prin curse neregulate (charter), pentru transportul șoferilor profesioniști și al lucrătorilor sezonieri din România către alte state, prin eliminarea art. 11 din Ordonanța Militară nr. 7.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Guvernului României completarea Ordonanței militare nr.7/04.04.2020 cu măsuri prin care să se permită și transporturile efectuate de operatorii români de transport rutier de persoane prin curse neregulate (charter), pentru transportul șoferilor profesioniști și al lucrătorilor sezonieri din România către alte state, așa cum sunt permise, prin art. 10 - zborurile efectuate de toți operatorii aerieni prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul autorităților competente din țara de destinație.
UNTRR consideră că, așa cum se admite plecarea la lucru cu avion charter și cu autoturism, trebuie să fie permisă și deplasarea cu autocarele, atât pentru a permite celor care au contracte să meargă la lucru și să degreveze presiunea pe bugetul statului, cât și pentru a permite transportatorilor de persoane să organizeze similar cu liniile aeriene tot chartere spre țări precum Germania, Spania, Franța.
Transportul cu autocarul este preferat de multe companii din România pentru organizarea deplasării personalului angajat și a lucrătorilor sezonieri, având în vedere prețul accesibil, precum și siguranța, calitatea și flexibilitatea serviciilor oferite. În prezent, potrivit art. 11 din Ordonanța Militară 7/2020, transportul rutier internațional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale și servicii ocazionale în trafic internațional este suspendat pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia, Spania, Franța, Germania, Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos și Turcia și din aceste țări către România, pe toată perioada stării de urgență.
În acest sens, menționăm că multe companii de transport rutier de marfă din România apelează la autoturisme, inclusiv vehicule de transport persoane de 8+1 locuri, pentru a organiza deplasarea șoferilor profesioniști români în vederea preluării camioanelor aflate în alte State Membre UE, asigurând astfel în continuare operarea transporturilor rutiere internaționale în UE.
UNTRR solicită Guvernului adoptarea urgentă a măsurilor necesare pentru a permite transporturile rutiere de persoane efectuate de operatorii români de autocare prin curse neregulate (charter), pentru transportul șoferilor profesioniști și al lucrătorilor sezonieri din România către alte state UE, prin eliminarea art. 11 din Ordonanța Militară nr. 7 și prin includerea transporturilor rutiere la art. 10 din Ordonanță.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.