Ungaria. Poliția montează panouri rutiere pentru șoferii români și "rulotele groazei" Recomandat

Ungaria. Poliția montează panouri rutiere pentru șoferii români și "rulotele groazei"

Ungurii au început montarea unor panouri rutiere destinate exclusiv şoferilor români.

Poliţia maghiară a luat această decizie, după ce zeci de şoferi români au fost opriţi şi amendaţi pentru că încălcau mai multe regulamente de circulaţie.
Comitetul de prevenire a accidentelor din cadrul Poliției Județului Győr-Moson-Sopron a instalat un afiș bilingv legat de siguranță în trafic, pe M1, în Ungaria.
Într-o campanie comună cu Comitetul Național de Prevenire a Accidentelor, panoul încearcă să oprească apariţia așa-numitelor "rulote ale groazei" formate de transportatori auto români, scrie kisalfold.hu.
În ultimii ani, în special pe secțiunile de autostrăzi ale M1 și Autostrăzii 1, poliția s-a lovit de mai multe combinații de vehicule din țările est-europene, în special România, unde șoferii au ignorat regulile interne privind remorcarea și încărcarea vehiculelor.
Aceste vehicule supraîncărcate și supradimensionate sunt un factor de risc major pe drum. Pentru a reduce acest lucru, se efectuează inspecții periodice de siguranță rutieră. Scopul campaniei, care tocmai a fost lansată, este de a informa poliția în limba maternă a şoferilor că "rulotele groazei" sunt interzise în Ungaria.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.