UK. Mai mulți șoferi profesioniști români au fost arestați pentru trafic de migranți Recomandat

UK. Mai mulți șoferi profesioniști români au fost arestați pentru trafic de migranți

Mai mulți șoferi de camion români, care făceau parte dintr-o grupare sofisticată de crimă organizată care făcea trafic ilegal de bărbați albanezi în Marea Britanie, au fost condamnați la ani grei de închisoare.

traficanti migranti 1

traficanti migranti 2

traficanti migranti 3

traficanti migranti 4

Șapte bărbați implicați într-o conspirație de trafic de persoane în Marea Britanie au fost încarcerați.

Bărbații au conspirat pentru a facilita intrarea ilegală a persoanelor din Albania în Regatul Unit, ascunzându-le în camioane. Aceștia acționau discret, exploatând persoane care căutau oportunități economice mai bune.

Detectivii de la Comandamentul specializat în domeniul criminalității din cadrul Met, care au lucrat în parteneriat cu colegii de la Ministerul de Interne, de la Imigrări și de la Forțele de frontieră, au desfășurat o investigație complexă în urma căreia au identificat bărbații care au conspirat pentru a face trafic de imigranți ilegali în Marea Britanie între vineri, 1 ianuarie 2021 și sâmbătă, 15 mai 2021.

Detectivul Constable Steve Willis, de la Comandamentul specializat în criminalitate al Met, a declarat “Este pentru prima dată când această legislație a fost folosită în cadrul Met. Ca echipă, am recunoscut această infracționalitate și am lucrat împreună pentru a identifica legislația corectă nou introdusă pentru a ne permite să îi acuzăm pe acești bărbați.

“Acest caz evidențiază frontul unit al forțelor de ordine.” Toți aceștia au fost condamnați la Snaresbrook Crown Court joi, 22 iunie 2023.

Începând cu luna august 2020, detectivii și-au concentrat investigația în Southgate, Enfield și zonele de servicii de autostradă din sud-estul Angliei, împreună cu Wellingborough din Lincolnshire. Acest lucru a urmat strângerea de informații în parteneriat cu echipa Safer Neighbourhoods Team care investighează fabricile de canabis în Brent, Londra.

Toate fabricile au fost închise. Această descoperire a permis echipei de investigație să identifice un model de afaceri simplu utilizat de grupul de crimă organizată (OCG) care aranja intrarea altor infractori în Regatul Unit.

Printre acestea se numărau vehicule de marfă înmatriculate în România care intrau în Regatul Unit, în mod neobișnuit prin Dunkirk spre Dover, cu bărbați albanezi ascunși în zona cabinei.

Feriboturile din Dover sunt o modalitate populară de a călători între Anglia și Franța, deoarece oferă o modalitate rapidă și convenabilă de a traversa Canalul Mânecii.

Timpul de traversare de la Dover la Calais este de obicei de aproximativ 1 oră și 30 de minute.

Unele dintre principalele companii de feriboturi care operează feriboturile din Dover sunt DFDS, P&O Ferries și Irish Ferries.

Aceste companii oferă o varietate de servicii de feribot, inclusiv feriboturi de pasageri, feriboturi de marfă și feriboturi pentru mașini.

Regatul Unit a pus în aplicare un mecanism național de sesizare ( NRM ). NRM este un proces prin care potențialele victime ale traficului de persoane sunt identificate în mod oficial și li se oferă finanțare guvernamentală temporară în Regatul Unit.

Aceste vehicule au oprit apoi în service-uri de pe rutele lor legitime din sud-estul Angliei și au fost întâmpinate de un individ care avea legături cu OCG.

Bărbații introduși ilegal erau apoi văzuți părăsind camionul împreună cu șoferul și întâlnindu-se cu un reprezentant al OCG.

Ocazional, șoferului de marfă i se dădea un mic pachet înainte de a se întoarce la vehiculul său și de a părăsi locul de întâlnire, continuându-și traseul.

Bărbații care făceau contrabandă călătoreau apoi cu reprezentantul OCG, de obicei întorcându-se în zona Southgate, înainte de a fi dați mai departe altor albanezi.

Chris Foster, director adjunct al unității de investigații penale și financiare a Ministerului de Interne, a declarat: “Acest grup de crimă organizată se află acum în spatele gratiilor, datorită activității desfășurate între Ministerul de Interne și Poliția Metropolitană.

“Vom continua să lucrăm îndeaproape cu partenerii noștri polițiști pentru a destructura bandele de traficanți de persoane și pentru a ne asigura că cei care abuzează de legile noastre suportă consecințele infracțiunilor lor.”

Cu dovezile adunate, ofițerii au executat mandate de percheziție în Barnet, Enfield și Northamptonshire. Cei șapte au fost acuzați de infracțiuni în mai 2021 și au apărut ulterior la Snaresbrook Crown Court.

Trei dintre infractori au pledat imediat vinovați pentru rolul lor în conspirație.

Dimitraki Nika, în vârstă de 35 de ani (31.7.87), cetățean grec din Newsholme Drive, Enfield, a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru rolul său în deplasarea în zonele de serviciu și primirea bărbaților.

Arlin Leka, în vârstă de 29 de ani (1.5.94), cetățean albanez din Ashfield Parade, Southgate, a pledat vinovat pentru participarea sa la conspirație, pentru organizarea trecerilor în Regatul Unit, pentru călătoria către zonele de servicii și pentru primirea bărbaților, precum și pentru posesie de bunuri infracționale și anume 13.000 de lire sterline în numerar. El a fost condamnat la șase ani de închisoare.

Doru-Emil Moldovan, 32 de ani (8.7.90), cetățean român cu adresă necunoscută, a pledat vinovat de participarea sa la conspirație în calitate de șofer de camion, precum și de deținerea de bunuri infracționale și anume 9 980 de lire sterline în numerar. El a fost condamnat la 20 de luni de închisoare.

Alți patru membri ai OCG au fost găsiți vinovați de conspirație pentru a face un act care să faciliteze comiterea unei încălcări a legislației britanice în materie de imigrație de către un cetățean din afara Regatului Unit, contrar secțiunii 1(1) din Legea privind dreptul penal din 1977, la 26 mai 2023, în urma unui proces de șase săptămâni la Snaresbrook Crown Court. Aceștia au fost:

Kristian Agolli, 35 de ani (4.1.88) din Dudrich Mews, Enfield, a fost găsit vinovat de conspirație pentru participarea sa la primirea de bărbați de contrabandă și a fost condamnat la trei ani și trei luni de închisoare;

Aldis Cseplye, 33 de ani (26.1.90) din Pembroke Road, Hornsey, a fost găsit vinovat de conspirație pentru că a participat la primirea de bărbați de contrabandă și a fost condamnat la doi ani și nouă luni de închisoare;

Sorin Holerca, 40 de ani (9.10.81) din High Street, Swanscombe, a fost găsit vinovat de conspirație pentru rolul său în coordonarea transportului și a fost condamnat la patru ani și șase luni de închisoare;

Jozef Szekely, 33 de ani [13.3.90], rezident român cu adresă necunoscută, a fost găsit vinovat de conspirație pentru rolul său de șofer de TIR și a fost condamnat la doi ani de închisoare.

DC Willis a continuat prin a spune: “Aceasta a fost o investigație extrem de complexă și îndelungată, care nu ar fi fost posibilă fără sprijinul poliției din Lincolnshire și al partenerilor noștri de la Ministerul de Interne. Investigația a utilizat o serie de tehnici de investigare diferite pe care le aveam la dispoziție și a dezmembrat o rețea infracțională care aducea tineri albanezi de sex masculin în Marea Britanie în mod ilegal.”

Un bărbat care a călătorit ilegal în Regatul Unit a fost de asemenea arestat la 15 mai 2021 în cadrul anchetei. Acesta a primit o pedeapsă privativă de libertate după ce a pledat vinovat de intrarea în Regatul Unit cu încălcarea unui ordin de expulzare.

Acesta fusese anterior expulzat din Regatul Unit. O serie de alți bărbați albanezi au fost descoperiți la două adrese din Wellingborough la 15 mai 2021, aceștia fiind tratați de Serviciul de Imigrare din Regatul Unit.

Se crede că niciunul dintre ceilalți bărbați albanezi care au intrat ilegal în Regatul Unit nu a fost victimă a traficului de persoane. Aceștia au plătit grupului de crimă organizată între 20.000 și 24.000 de lire sterline în numerar pentru a călători în Regatul Unit.


CAMION FEST CEFIN 2023


VERSUS S03E01

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.