Șofer de camion atacat de migranți în portul Calais: „Mi-a fost frică pentru viața mea” Recomandat

Șofer de camion atacat de migranți în portul Calais: „Mi-a fost frică pentru viața mea”

În timpul nopții de joi spre vineri, o sută de migranți au încercat să intre în portul Calais. Pentru a bloca vehiculele grele de marfă, au creat o baricadă și apoi au aruncat pietrele asupra vehiculelor.

Ryszard, un șofer polonez, se număra printre cei prinși în ambuscadă.

El a explicat pentru https://www.lavoixdunord.fr:

Vineri dimineață, mai multe camioane cu parbrize sparte au fost parcate în parcarea poliției de frontieră din Coquelles. Toate au fost victime ale migranților care au încercat să intre în portul Calais .
Printre șoferi, mai mulți polonezi, inclusiv Ryszard.
„ Lucrez de ani de zile în transportul rutier și este prima dată când mi se întâmplă acest lucru” , începe el.
În noaptea aceea transporta aparatele de uz casnic în Marea Britanie.

Aproximativ zece autovehicule grele avariate

Încă șocat, el spune: „ În noaptea aceea, mergeam în port. La 3:10 dimineața, în timp ce eram la aproximativ o milă de port, am văzut un grup de cel puțin 100 de persoane. La început am crezut că un autobuz s-a defectat și oamenii așteaptă să fie reparat. Dar mi-am dat seama repede că erau migranți.
Din cauza unei blocade rutiere, realizată cu bucăți de lemn, Ryszard a trebuit să se oprească. „Odată oprite camioanele, au aruncat cu pietre asupra vehiculelor. Sincer, m-am speriat pentru viața mea.”
În cele din urmă, a reușit să ajungă în portul în care poliția s-a alăturat șoferilor. Camionul său, ca și cel al colegilor săi, avea sticla parbrizului grav avariată, oglinda deteriorată. În total, aproximativ zece vehicule grele au fost avariate în acea noapte și un șofer a fost rănit.

Absența polițiștilor
Dar ceea ce l-a frapat cel mai mult pe Ryszard este absența poliției . „Nu era nimeni acolo! Merg în Anglia de zece ani. M-am așteptat să fie mai mulți polițiști și acolo nu era nimeni", adaugă un alt șofer.
„Cel mai rău este că nu au arestat pe nimeni. I-au eliberat. Nu este normal ”, regretă Ryszard.

La sfârșitul săptămânii trecute, peste 100 de migranți au blocat șoseaua de centură care duce spre portul Calais și au atacat cu pietre TIR-urile care se îndreptau spre Anglia, încercând astfel să-i oblige pe șoferi să-i urce în remorci.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.